Valencia

Wandeling

Jouw lokale TIX-gids: Inés Benlloch

Een wandeling door de Oude Binnenstad van Valencia

Begin bij de houten voetgangersburg Pont de Fusta (1). Loop naar het westen op Conde de Trenor naar Torres de Serranos (2) en cirkel terug rond naar het autovrije Calle del Muro de Santa Ana (3). Op de linkerhoek ligt de historische snoepwinkel Casa de los Caramelos. Wandel verder door de winkelstraat naar Palacio de Benicarló (4). Wat verder in deze straat, aan de rechterzijde, zit een goede ijssalon, Navellos, waar je een lekkere traktatie kunt kopen.

Wanneer je de straat verder uitloopt, kom je uit op Plaza de la Virgen (5), waar ook de kathedraal (6) ligt. Achter de kathedraal vind je het Almoina Archeologiemuseum (7). Wandel door de smalle straat vanaf het Plaza de la Virgen, richting het Plaza de la Reina (8), waar op bepaalde tijden van het jaar een kunst- en ambachtsmarkt plaatsvindt, en waar ook de Micalet/Miguelete-toren (9) staat. Sla nu de Valle San Vicente in. Neem een kleine omweg door rechts af te slaan in een straatje dat je naar het Plaza Redonda (10) leidt. Loop daarna terug naar Calle San Vicente, richting het Plaza del Ayuntamiento (11), en bekijk hier het Stadhuis (12) en het Correos-gebouw (13) (het Hoofdpostkantoor).

Wandel het plein rond totdat je bij de zuidelijke hoofdstraat komt die naar Calle Jávita leidt. Aan het einde van de straat zie je het Estación del Norte (14). Loop terug naar het Plaza del Ayuntamiento en wandel de straat aan de noordwestelijke kant in, richting Mercado Central (15). Naast de markt ligt het Iglesia de los Santos Juanes (16). Ertegenover ligt Lonja de la Seda (17). Loop over het Plaza del Mercado naar Calle de la Bolsería (18). Je komt uit bij El Carmen en het Plaza del Tossal (19), waar je even kunt gaan zitten en een drankje kunt bestellen. Sla linksaf op Calle Quart en loop rechtdoor tot je aankomt bij Torres de Quart (20).

Sla vóór de torens rechtsaf en loop Calle Guillén de Castro in. Je loopt voorbij het Beneficencia (21) cultureel centrum en het museum voor moderne kunst IVAM (22). Loop het museum voorbij, en sla rechtsaf op Calle de Na Jordana naar Calle del Museu, waar je het Centro del Carmen (23) kunt bezoeken. Mis ook het kleine Casa de Gatos dat ertegenover ligt niet! Loop door naar Plaza del Carmen (24). Wandel door Calle Roteros, en aan het einde kom je uit op Calle Serranos. Hier sla je rechtsaf en loop je door tot je het eindpunt bereikt, Plaza de Manises en het Palacio de la Generalitat (25)

Suggestie of feedback?

Meer in Valencia

Bekijk alle tips

Openingstijden en Betalen

Openingstijden
Winkels openen meestal rond 9.00 of 10.00 op doordeweekse dagen en zaterdag, maar supermarkten openen meestal al eerder. Kleinere winkels en bedrijven, vooral buiten het centrum, sluiten tijdens de lunch vanaf 13.30 of 14.00 tot 17.00 uur. De meeste winkels zijn op zondag gesloten, met uitzondering van kiosken, bakkerijen en sommige winkels in de toeristische gebieden. Die zijn dan 's ochtends open. Sommige speciale supermarkten zijn 24 uur per dag geopend, maar er zijn er niet veel.
Op bepaalde feestdagen, zoals rond Kerstmis en op verschillende zondagen, zijn winkelcentra en winkelgebieden open. Er zijn ook enkele speciale koopavonden bij Colón en Jorge Juan. De boetiekjes zijn dan open tot middernacht, geven kortingen en organiseren speciale events, inclusief live Dj’s.

Veiligheid

  • Let goed op wanneer je de straat oversteekt. Autobestuurders rijden vaak nog snel door wanneer het licht al op rood is gesprongen, en ze rijden ook vrij agressief.
  • Valencia is &r...

Do's and Don'ts

Do