Valencia

Praktische Tips

Jouw lokale TIX-gids: Inés Benlloch
  • Valencia is een tweetalige regio; wij spreken Spaans en Valenciaans. Dit is de reden waarom straatnamen, plekken, wijken en officiële berichten in het Valenciaans worden geschreven. Als je hierdoor in de war raakt, kun je gerust iemand om hulp vragen!
  • Net zoals in de rest van Spanje eten de Valencianen laat; wij lunchen om 14.00 of 15.00 uur, en dineren om 21.00 of 22.00 uur – met tussendoor natuurlijk snacks! Deze noemen we almuerzo (11.00 tot 13.00 uur) en merienda (17.00 – 19.00 uur). Veel winkels en bedrijven sluiten tijdens de lunch.
  • Met het menú del día (dagmenu) krijg je de allerbeste deal in de stad! Dit is een driegangenmaaltijd tijdens de lunch op doordeweekse dagen, en is al te krijgen vanaf €8,-. Let dus goed op deze aanbieding!
  • De busrit naar het strand kan best lang duren. Indien mogelijk kun je beter de tram nemen, dat is ook een fijnere rit. Als je zin hebt, kun je ook de fiets pakken en over het fietspad naar het strand fietsen!
Suggestie of feedback?

Meer in Valencia

Bekijk alle tips

Veiligheid

  • Let goed op wanneer je de straat oversteekt. Autobestuurders rijden vaak nog snel door wanneer het licht al op rood is gesprongen, en ze rijden ook vrij agressief.
  • Valencia is &r...

Openbaar Vervoer

De belangrijkste bezienswaardigheden in Valencia zijn makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, en het centrum is zo compact dat naar een plek wandelen bijna net zo veel tijd kost als wanneer je het openbaar vervoer zou gebruiken. Het busnetwerk reikt alle delen van de stad, en er is ook een uitgebreid metronetwerk met drie tramlijnen. De stad heeft ook een heel gaaf fietsverhuursysteem (Valenbisi), en er zijn fietspaden in het centrum en in de meeste wijken. Taxi’s zijn niet heel erg duur en ze zijn bovendien makkelijk te vinden. De metro rijdt niet meer vanaf ongeveer middernacht, maar er rijden ’s nachts wel een aantal nachtbussen. 

Openingstijden en Betalen

Openingstijden
Winkels openen meestal rond 9.00 of 10.00 op doordeweekse dagen en zaterdag, maar supermarkten openen meestal al eerder. Kleinere winkels en bedrijven, vooral buiten het centrum, sluiten tijdens de lunch vanaf 13.30 of 14.00 tot 17.00 uur. De meeste winkels zijn op zondag gesloten, met uitzondering van kiosken, bakkerijen en sommige winkels in de toeristische gebieden. Die zijn dan 's ochtends open. Sommige speciale supermarkten zijn 24 uur per dag geopend, maar er zijn er niet veel.
Op bepaalde feestdagen, zoals rond Kerstmis en op verschillende zondagen, zijn winkelcentra en winkelgebieden open. Er zijn ook enkele speciale koopavonden bij Colón en Jorge Juan. De boetiekjes zijn dan open tot middernacht, geven kortingen en organiseren speciale events, inclusief live Dj’s.