Wijken in Valencia

Ciutat Vella (Oude Binnenstad)

“Ik houd van de kronkelige middeleeuwse straten en alle coole winkels en restaurants in deze oude wijk. Dit is het echte hart van de stad!”

- Inés woont al sinds 2009 in Valencia

Valencia is naast een rivier gebouwd, maar dit is tegenwoordig niet meer zichtbaar omdat de rivierbedding in de jaren ’80 is omgetoverd tot een gigantisch park; Jardín del Turia. Ciutat Vella (Oude Binnenstad) ligt naast dit park en is het hart van de stad. Vroeger stond er een muur omheen – eerst een Romeinse muur en daarna een Moorse muur. Twee van de oude poorten, Torres de Serranos en Torres de Quart, zijn bewaard gebleven en moet je ook zeker bezoeken. De huidige grenzen van deze wijk zijn dezelfde als waar de oude 14e-eeuwse stadsmuren hebben gestaan.

Er is veel te zien en te doen in deze relatief kleine buurt; Cuitat Vella heeft belangrijke straten zoals Colón, Caballeros en La Paz, en schitterende historische gebouwen. In deze wijk kun je in kleine winkeltjes traditioneel keramiek kopen, winkelen in trendy boetieks, een biertje drinken op een kleine plaza, of musea bezoeken om meer te weten te komen over de geschiedenis van de stad. Ook zijn er natuurlijk veel restaurants waar je een lekker hapje kunt eten. Een paar plekken die je moet bezoeken zijn Plaza de la Virgen en Plaza de la Reina (twee iconische pleinen aan weerszijden van de Kathedraal), Calle de la Paz (een mooie straat met schitterende architectuur), de historische buurt El Carmen, Plaza del Ayuntamiento (het stadhuisplein – bekijk hier het Hoofdpostkantoor en de versierde lichtkoepel!), en de marktwijk El Marcat (met z’n beroemde ronde plein Plaza Redonda en de winkeltjes met vlechtwerk).

Er zijn in deze wijk zoveel musea en historische plekken te vinden die ik je kan aanraden, dat je in Cuitat Vella alleen al een aantal dagen lang kunt wandelen, eten, winkelen en cultuur kunt snuiven. Een paar van de beste musea zijn Palacio del Marqués de Dos Aguas (een 15e-eeuws paleis met een omvangrijke collectie keramiek), L’Almoina (een archeologisch museum op het oudste plein - uit 138 v. Chr.! - van de stad), Palacio del Marqués de Campo (een 17e-eeuws woonhuis), Baños del Almirante (een badhuis in Moorse stijl uit de 14e eeuw) en het Colegio del Arte Mayor de la Seda (waar men vroeger zijde maakte). Je zult je geen moment vervelen in dit deel van de stad!

TIP: Deze wijk heeft een charmante architectuur met gedetailleerde façades en keramieken versieringen in Valenciaanse stijl, en overal zie je fantastische street art!

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Valencia

Bekijk alle wijken

Malvarrosa

“Op het strand van Malvarrosa, een oase buiten het drukke centrum, is er op elk moment van het jaar genoeg ruimte om je handdoek neer te leggen.”

Ruzafa

“Deze hippe buurt heeft vrijwel alle soorten eten, coole hangplekken en vintagewinkels die je maar kunt wensen!”

Gran Vía

“Gran Vía is een van de chicste buurten van de stad, en is een residentiële wijk met heerlijke restaurants en een bruisend nachtleven. De met bomen omzoomde straten zijn aangelegd in een 19e-eeuws raster.”