Wijken in Valencia

Malvarrosa

“Op het strand van Malvarrosa, een oase buiten het drukke centrum, is er op elk moment van het jaar genoeg ruimte om je handdoek neer te leggen.”

- Inés woont al sinds 2009 in Valencia

De wijk Malvarrosa (Malva-Rosa in het Valenciaans) is hét strandgebied van Valencia met een kilometerslang gouden strand, kleine snackbars aan de waterkant, en een grote boulevard om over te slenteren. De naam is ontleend aan de Spaanse benaming van de stokroos, een plant die veel voorkwam in dit gebied. Malvarrosa ligt ongeveer 7 kilometer buiten het stadscentrum, waardoor er een compleet andere sfeer heerst.

Malvarrosa Beach was voorheen een commerciële handelszone, waar vissers hun lading kwamen lossen om daarna weer terug de zee op te gaan. Na een opknapbeurt door een toegewijde tuinder, die de moerassen rondom het strand wilde verfraaien en er dus overal stokrozen plantte, veranderde Malvarrosa in een toevluchtsoord voor de bourgeoisie. De beroemde Valenciaanse schilder Joaquín Sorolla schilderde hier zijn prachtige strandtaferelen – met het schitterende Valenciaanse licht! – en de schrijver Blasco Ibañez (wiens huis aan de noordkant van dit gebied ligt) bracht vaak tijd door op het strand.

Voorheen was het een eenvoudig en ietwat louche strandgebied, maar tegenwoordig is Malvarrosa een levendig strand dat makkelijk te bereiken is vanuit het centrum door zowel toeristen als locals. De wijk onderging een complete renovatie in de jaren ’90 waardoor het enorm is verbeterd. De boulevard, winkels en restaurants zijn allemaal in goede zin veranderd, maar als je toch wat authenticiteit zoekt kun je wat meer 'landinwaarts' gaan.

Aan het 1 kilometer lange (en 135 meter wijde!) strand vind je fietsstallingen, douches, strandvolleybalnetten, speeltuinen, sportplekken, fonteintjes en nog veel meer. Je kunt echt lange tijd op het strand relaxen en even weg zijn van de ‘grote stad’! Als je in dit gebied wilt verblijven, kun je eens kijken bij het nabijgelegen Balneario Las Arenas, een historisch gebouw uit de late 19e eeuw dat, hoewel het nu op een Vegas-gebouw lijkt, je compleet in de watten legt in een luxe omgeving met zeezicht.

TIP: Houd je spullen goed in de gaten wanneer je op het strand bent, het komt voor dat hier dingen worden gestolen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Valencia

Bekijk alle wijken

Ciutat Vella (Oude Binnenstad)

“Ik houd van de kronkelige middeleeuwse straten en alle coole winkels en restaurants in deze oude wijk. Dit is het echte hart van de stad!”

Ruzafa

“Deze hippe buurt heeft vrijwel alle soorten eten, coole hangplekken en vintagewinkels die je maar kunt wensen!”

Gran Vía

“Gran Vía is een van de chicste buurten van de stad, en is een residentiële wijk met heerlijke restaurants en een bruisend nachtleven. De met bomen omzoomde straten zijn aangelegd in een 19e-eeuws raster.”