Wijken in Valencia

Benimaclet

“Kom voor de authentieke ‘buurtvibe’, en blijf voor de fantastische bars en restaurants! ”

- Inés woont al sinds 2009 in Valencia

Benimaclet ligt in het noorden van de stad. Deze wijk begon als een Moorse hoeve tijdens de Al-Andalus-periode, en werd overgenomen door de christenen toen Koning Jaume I de stad veroverde. Daarna was het lange tijd een onafhankelijke stad, totdat het in 1878 als stadsdeel werd opgenomen in Valencia.

Wanneer je door de straten van Benimaclet wandelt, zie je de oude, twee verdiepingen tellende, huisjes en kleine pleintjes die nog altijd de sfeer van de kleine stad uitstralen. De architectuur in deze wijk is anders dan in andere stadjes rondom Valencia – kleurrijke façades, tegelwerk en keramische decoraties. Je kunt op je gemak de oude straatjes verkennen en, in tegenstelling tot het centrum van Valencia, het karakter van deze authentieke wijk zien. De mensen die hier wonen zijn trots op hun barrio (wijk), de geschiedenis en de lokale winkeltjes, en ze steunen ook lokale evenementen en activiteiten. Benimaclet is zelfs een van de meest actieve wijken van Valencia! De lokale bewoners komen regelmatig bijeen, organiseren leuke events en festivals, en werken samen om de wijk de verbeteren.

In de jaren ’90 was Benimaclet een van de alternatievere buurten waar universiteitsstudenten graag rondhingen. Door de nabijheid van de universiteitscampus Blasco Ibañez, en de vele goedkope huurappartementen, werd de wijk ook populair onder de internationale studenten. Nu is Benimaclet een populaire plek om uit te gaan, en in de laatste jaren hebben hier ook veel leuke en betaalbare restaurants de deuren geopend. Er zijn zoveel leuke plekjes te ontdekken; van heerlijke pinchos bij El Carabasser tot Argentijns gegrild vlees bij Viejo Barrio, of Franse galettes bij El Pessic. Dankzij de vele studenten die hier wonen liggen er veel leuke cafés en bars in deze buurt. Ga eens naar La Gramola, El Glop en Tulsa Café voor een drankje en livemuziek. Een andere interessante plek om te bezoeken in Benimaclet is een multipurpose café; El Chico Ostra en Kaf Café functioneren als literaire cafés, bars, restaurants en plekken waar leuke lokale events worden gehouden.

De mix van locals, nationale en internationale studenten, en immigranten uit Afrika en verder, maken Benimaclet een fascinerende en dynamische wijk.

TIP: Benimaclet komt in de namiddag en de avond pas echt tot leven. Als je de echte, authentieke ‘buurt’ wilt zien kun je het beste in de ochtend komen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Valencia

Bekijk alle wijken

Gran Vía

“Gran Vía is een van de chicste buurten van de stad, en is een residentiële wijk met heerlijke restaurants en een bruisend nachtleven. De met bomen omzoomde straten zijn aangelegd in een 19e-eeuws raster.”

Malvarrosa

“Op het strand van Malvarrosa, een oase buiten het drukke centrum, is er op elk moment van het jaar genoeg ruimte om je handdoek neer te leggen.”

Ruzafa

“Deze hippe buurt heeft vrijwel alle soorten eten, coole hangplekken en vintagewinkels die je maar kunt wensen!”