Wijken in Valencia

Ruzafa

“Deze hippe buurt heeft vrijwel alle soorten eten, coole hangplekken en vintagewinkels die je maar kunt wensen!”

- Inés woont al sinds 2009 in Valencia

Ruzafa (‘Russafa’ in het Valenciaans) is het afgelopen decennium bijzonder snel van een eenvoudige buurt naar een hipsterwijk veranderd. De naam komt uit het Arabisch en betekent ‘tuin’ – Ruzafa was vroeger, tijdens de Arabische heerschappij in de 9e eeuw, een recreatiegebied. Toen de Christenen het gebied overnamen, werd de wijk, die 2 kilometer ten zuiden van het oude Valencia lag, gebruikt om gewassen te verbouwen waarmee de stad werd bevoorraad. In 1860 werd de stierenvechtarena gebouwd op de meest noordelijke grens van Ruzafa. Toen de stadsmuren werden afgebroken, breidde Valencia uit naar het zuiden, naar de iconische wijk Rufaza, wat toen onderdeel werd van de stad Valencia.

Vroeger was Ruzafa een heel eenvoudige en typische Valenciaanse buurt met kleine winkeltjes. Het was niets bijzonders, en Ruzafa was vooral geen coole plek om rond te hangen, maar tegenwoordig is het dé plek waar je moet zijn. Je vindt er veel cafés, restaurants, vintagewinkeltjes, en er duiken steeds meer multiculturele evenementen op. Sommigen noemen Ruzafa zelfs het ‘Valenciaanse Soho’, er is hier namelijk van alles te doen. In deze fantastische buurt vind je veel etnische restaurant en de laatste modetrends, en kun je naar livemuziek luisteren of culturele events bezoeken. De meeste bedrijven die je hier ziet zijn nog steeds zelfstandig, maar de sfeer is nu veel jonger, hipper en multicultureler.

Tijdens het vuurfestival Las Fallas (elke maart) gaan de feesten in deze buurt door tot in de late uurtjes! Verschillende straten (zoals Sueca, Cuba en Literato Azorín) winnen regelmatig prijzen voor hun papier-maché monumenten en de kleurrijke lichtversieringen op straat. Op andere tijden van het jaar is Ruzafa eveneens een populaire uitgaansplek, met coole bars en clubs die verspreid liggen in de hoofdstraten.

Een aantal van de traditionele bezienswaardigheden in Ruzafa zijn de Mercado de Ruzafa (een traditionele markt met eten), de San Valero-kerk, en de zoete en overheerlijke buñuelos-pitstop El Contraste (dat al sinds de jaren ’50 bestaat!). Een paar moderne klassiekers zijn Ubik Café, Dulce de Leche, Gnomo, Canalla Bistro, La Conservera, El Rus.. Er zijn er gewoon te veel om op te noemen! Het beste wat je kunt doen is gewoon rondlopen en de lekkere plekjes zelf ontdekken.

TIP: Ga hier niet tijdens de lunch naartoe als je ook wilt gaan winkelen, de meeste winkels zijn namelijk tot 17.00 uur gesloten.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Valencia

Bekijk alle wijken

Gran Vía

“Gran Vía is een van de chicste buurten van de stad, en is een residentiële wijk met heerlijke restaurants en een bruisend nachtleven. De met bomen omzoomde straten zijn aangelegd in een 19e-eeuws raster.”

Benimaclet

“Kom voor de authentieke ‘buurtvibe’, en blijf voor de fantastische bars en restaurants! ”

Malvarrosa

“Op het strand van Malvarrosa, een oase buiten het drukke centrum, is er op elk moment van het jaar genoeg ruimte om je handdoek neer te leggen.”