Wijken in San Francisco

The Mission

“Hoewel Market Street de belangrijkste winkelstraat van de stad is, is de wijk Mission eigenlijk het echte culturele hart van San Francisco.”

- Michelle Wu woont al sinds 2024 in San Francisco

The Mission is vernoemd naar de prachtige Mission Dolores-kerk. Deze kerk stamt uit 1776 en is een van de oudste gebouwen van de stad, en de wijk Mission is de meest karakteristieke buurt van San Francisco. Tegenwoordig wonen in The Mission een kruising van Latino-arbeiders en hun families, die hier veelal al tientallen jaren woonachtig zijn, en young urban professionals die hier de laatste jaren naartoe zijn verhuisd. Trendy boetiekjes en ambachtelijke koffietentjes liggen naast ‘hole-in-the-wall’ taquerias, waardoor de wijk een goed voorbeeld is van het contrast tussen het oude en het nieuwe San Francisco.

Hoewel Valencia Street, de hoofdstraat van The Mission, voor een groot deel een gentrificatieproces heeft ondergaan, met de opkomst van luxere winkels en hippe eettentjes, zie je op Mission Street dat een blok verder ligt (vooral richting 24th Street) nog het ruige en oorspronkelijke karakter van de wijk. Hier vind je dan ook het beste en meest authentieke Mexicaanse eten. Ga op een zonnige dag zeker eens naar Mission Dolores Park om een mengelmoes van mensen uit alle lagen van de bevolking te zien.

De levendige en creatieve cultuur in The Mission floreert nog steeds. Wandel eens door Clarion Alley of Balmy Alley om de kleurrijke streetart en muurschilderingen te zien die de buurt opvrolijken. Misschien heb je het geluk dat je een kunstenaar ziet die aan iets nieuws werkt. 

Je zou makkelijk een week kunnen uittrekken om alle leuke plekken in deze wijk te ontdekken – het zit namelijk vol coole bars, inventieve restaurants, livemuziek en interessante winkeltjes. Dit zijn een paar hoogtepunten:

  • Craftsman and Wolves: De zoete creaties in deze moderne patisserie lijken wel kleine kunstwerkjes. Het is bijna jammer om een hap te nemen, maar de spijt kom je al snel te boven want ze zijn overheerlijk.
  • Media Noche: Dit lichte eettentje serveert moderne versies van Cubaanse sandwiches en lekkere drankjes.
  • Alley Cat Books: Deze boekenwinkel en galerie verkoopt Engelstalige en Spaanstalige boeken. Ze hebben een fantastische collectie boeken van auteurs uit San Francisco, en men organiseert hier regelmatig events en workshops.
  • 826 Valencia Pirate Supply Store: Deze bijzondere cadeauwinkel met piratenthema is onderdeel van een lokale non-profitorganisatie die kinderen uit achtergestelde families meer leert over creatief schrijven.
  • ABV: In tegenstelling tot veel andere hippe cocktailbars serveert deze eenvoudige en pretentieloze bar bijzonder lekkere en creatieve cocktails.
  • The Chapel: Er zijn tal van fantastische en kleine poppodia in San Francisco te vinden, maar met haar prachtige plafonds en goede akoestiek is The Chapel een van de beste plekken.
Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in San Francisco

Bekijk alle wijken

The Castro

“De bruisende wijk Castro is het centrum van de homocultuur en een integraal onderdeel van de LGBT-geschiedenis, maar wat ik er zo leuk aan vind is dat het niets al te serieus neemt. ”

North Beach

“North Beach zit vol verrassingen: fantastisch Italiaans eten, de geschiedenis van de Gold Rush en het literaire verleden zorgen ervoor dat ik hier steeds weer terugkom. ”

The Presidio

“The Presidio is meer dan een wijk, het is een gigantisch park, een onoverdekt recreatiegebied en een fantastische plek voor evenementen. ”