Wijken in San Francisco

The Presidio

“The Presidio is meer dan een wijk, het is een gigantisch park, een onoverdekt recreatiegebied en een fantastische plek voor evenementen. ”

- Michelle Wu woont al sinds 2024 in San Francisco

The Pesidio is een unieke wijk in San Francisco. Het is eigenlijk een 6 vierkante kilometer groot park dat op een voormalige militaire basis ligt. Maar het is veel meer dan alleen een park – het omvat namelijk ook woonwijken, kantoorgebouwen, een paar bedrijven en een museum. Door de ligging aan de noordelijke kant van de stad heeft het ook een ruige en natuurlijke kustlijn van enkele kilometers lang. The Presidio ligt ook tussen enkele van de mooiste bezienswaardigheden van de stad, waaronder Baker Beach, Chrissy Field en Fort Point.

Een ander opvallend kenmerk van Presidio is haar natuurlijk schoonheid. Je vindt er een groot eucalyptusbos, perfect onderhouden groene grasvelden, en meer wijde open plekken dan elders in de stad, behalve misschien het Golden Gate Park. Er zijn ook kilometerslange wandelroutes in het bos en langs de kust. Als je hier meer tijd wilt doorbrengen, dan vind je in Presidio ook een herberg, een golfbaan en zelfs een camping. De PresidiGo is een gratis shuttlebus die langs bepaalde plekken in het park rijdt, en de bus rijdt ook een route van en naar het centrum van San Francisco.

Een opmerking die ik over Presidio wil maken, is dat het een groots en open natuurgebied is, en dat hier maar weinig commerciële bedrijven gevestigd zijn. Het is er heel rustig, er is vrijwel geen nachtleven en er zijn maar een paar plekken waar je kunt eten. (Behalve dan bij een aantal Off the Grid-foodtrucks op zondagen.) Als je een bruisende wijk wilt bezoeken waar je lekker kunt winkelen, en in bars en restaurants kunt zitten, dan is dit niet de geschikte plek. Maar als je een ontspannen dag wilt doorbrengen in de natuur, dan is Presidio een mooie plek om eens te verkennen.

Dit zijn enkele hoogtepunten in The Presidio:

  • Het Walt Disney Family Museum: Hoewel de meeste mensen bij het horen van 'Disney' aan Orlando of Anaheim denken, vind je ook hier in San Francisco een schattig klein museum over de geschiedenis van de Disney-familie en hun werk.
  • The Presidio Picnic: Op elke zondag, van maart tot oktober, vindt het Off the Grid-foodtruck-event plaats op het grasveld van Main Post, met livemuziek, spelletjes en gratis yoga.
  • Presidio Bowling Center and Grill: Dit is een van de weinige bowlingbanen in San Francisco, die ook een traditionele Amerikaanse bar en grill heeft.
  • The Presidio Officers' Club: Een museum en het cultureel centrum van het park, met tentoonstellingen over het lokale erfgoed en de natuur. 
Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in San Francisco

Bekijk alle wijken

Haight-Ashbury

“De sfeer van de Summer of Love hangt nog steeds rond in sommige hoeken van Haight-Ashbury, als je weet waar je moet zoeken. ”

The Castro

“De bruisende wijk Castro is het centrum van de homocultuur en een integraal onderdeel van de LGBT-geschiedenis, maar wat ik er zo leuk aan vind is dat het niets al te serieus neemt. ”

North Beach

“North Beach zit vol verrassingen: fantastisch Italiaans eten, de geschiedenis van de Gold Rush en het literaire verleden zorgen ervoor dat ik hier steeds weer terugkom. ”