Porto

Luchthaven Transfer

Jouw lokale TIX-gids: Daniela Fogageira Rocha

Wanneer je aankomt op het vliegveld van Porto, Aeroporto Francisco de Sá Carneiro, begrijp je meteen waarom het in 2017 is verkozen tot het beste Europese vliegveld in de categorie vliegvelden die tussen de 5 en 15 miljoen passagiers per jaar afhandelen. Door een grote renovatie in de jaren ’90, en een ingrijpende hervorming in 2007, heeft het vliegveld nu moderne faciliteiten en een gemakkelijk te begrijpen lay-out. Porto Airport heeft ook een metrohalte, waardoor je dus makkelijk en goedkoop het stadscentrum kunt bereiken.

Ten eerste, zorg ervoor dat je een gratis kaart van de stad en de metro aanneemt wanneer je landt (ze worden uitgedeeld in de terminal wanneer je aankomt)! Daarna volg je gewoon de borden die je naar het dichtstbijzijnde metrohalte wijzen (met de toepasselijke naam “Aeroporto”) en koop een ticket bij een van de ticketmachines. Een enkel kaartje kost ongeveer €2,- en is 60 minuten geldig. Wanneer je het kaartje in handen hebt moet je hem eerst valideren, daarna kun je in een metro stappen. Binnen 30 minuten sta je in het stadscentrum van Porto.

Een andere optie, als je wat meer wilt betalen, is om een taxi te nemen. Er staan genoeg taxi’s buiten het vliegveld, dus je kunt er makkelijk eentje vinden. Maar, aangezien taxiritjes veel duurder zijn en het reizen met de metro veel makkelijker is, is de metro wellicht de beste optie om van het vliegveld naar het centrum van Porto te reizen.

Suggestie of feedback?

Meer in Porto

Bekijk alle tips

Praktische tips

Hoe leuk en relaxt de stad ook is, er zijn altijd een paar handige insider tips die je verblijf in Porto nog beter maken:

Do's and don'ts

Do:

Veiligheid

Porto is over het algemeen een heel veilige stad, met name het centrum waar veel toeristische plekken en uitgaansgelegenheden liggen. Hoewel sommige oplichters juist in de toeristische gebieden trucjes proberen uit te halen, liggen de misdaadcijfers bijzonder laag in vergelijking met het gemiddelde in Zuid- en West-Europese steden. Je zult geen problemen ondervinden tijdens je verblijf.