Porto

Openingstijden en betalen

Jouw lokale TIX-gids: Daniela Fogageira Rocha

Openingstijden
De meeste winkels in Porto hebben normale openingstijden, van 9.00 tot 19.00 uur, maar veelal sluiten de winkels tussen ongeveer 12.30 en 15.00 uur voor een lunchpauze. De winkels in winkelcentra zijn open van 10.00 uur tot middernacht, en sluiten niet tijdens de lunch.

De openingstijden van restaurants zijn een ander verhaal, aangezien de meeste pas later op de ochtend openen en na 23.00 uur sluiten. In minder toeristische gebieden sluiten restaurants vaak in de namiddag, en zijn dus enkel voor de lunch en het diner geopend. Hoewel de meeste etablissementen de gehele week geopend zijn, dus ook in het weekend en op feestdagen, zijn vrijwel alle bedrijven (waaronder restaurants en winkels) gesloten op een aantal specifieke data, zoals Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Munteenheid en Betalingen
De munteenheid van Portugal is de euro. De meeste winkels en restaurants accepteren geen andere valuta, en hoewel de meeste plekken creditcards en pinpassen accepteren, zijn er ook een aantal winkels en restaurant waar je niet met een pas kunt betalen. Het komt ook voor dat je op sommige plekken minstens een totaal van €5,- moet afrekenen om met een kaart te kunnen betalen. Het is dus verstandig om altijd wat contant geld op zak te hebben.

Pinautomaten
Banken en pinautomaten liggen verspreid door de stad, evenals een aantal wisselkantoren. Je vindt ze voornamelijk in het stadscentrum. Als je geen bank of pinautomaat kunt vinden, vraag dan iemand op straat of hij, of zij, je de richting kan wijzen naar de dichtstbijzijnde plek waar je geld kunt opnemen. Locals helpen je graag!

Suggestie of feedback?

Meer in Porto

Bekijk alle tips

Do's and don'ts

Do:

Veiligheid

Porto is over het algemeen een heel veilige stad, met name het centrum waar veel toeristische plekken en uitgaansgelegenheden liggen. Hoewel sommige oplichters juist in de toeristische gebieden trucjes proberen uit te halen, liggen de misdaadcijfers bijzonder laag in vergelijking met het gemiddelde in Zuid- en West-Europese steden. Je zult geen problemen ondervinden tijdens je verblijf.

Praktische tips

Hoe leuk en relaxt de stad ook is, er zijn altijd een paar handige insider tips die je verblijf in Porto nog beter maken: