Porto

Daniela Fogageira Rocha

“Oh…Porto’s sfeer! Dit klinkt misschien bevooroordeeld omdat ik hier woon. Maar toch, lees je in en je zult erachter komen dat Porto’s inwoners tot de aardigste mensen behoren die je ooit tegen zult komen! In andere steden wordt het als aardig gezien als een bewoner op je kaart aanwijst welke richting je op moet gaan. Maar in Porto? Mensen zullen aanbieden om met je mee te lopen naar de plek waar je naartoe onderweg bent, om er zeker van te zijn dat je er veilig en wel aankomt zonder te verdwalen. En ze bieden je onderweg misschien nog wat te eten aan ook! Een deel van Porto’s magie komt door de mensen, die altijd lachen en zingen en altijd klaarstaan om een vreemdeling te verwelkomen.”

- Daniela woont al sinds 1993 in Porto
Over mezelf:

Ik ben in 1993 geboren in Porto, en reis sinds 2014 de wereld rond. Ik zie mezelf als wereldburger: ik geloof dat grenzen alleen maar bestaan om ze te overschrijden!

Ik ben een echte boekenwurm, en ben al zo lang ik mij kan herinneren altijd omringd door boeken. Ik ben helemaal gek op lezen en schrijven. Toen ik ouder werd, ontdekte ik een passie voor het bestuderen van menselijk gedrag, wat leidde tot een graad in sociologie. Samen met mijn vriend Bruno Arcos heb ik de website www.circum-mundum.com opgezet waar wij onze geweldige ervaringen delen om zo anderen te inspireren ons te volgen, en zich over te geven aan de wonderen van reizen!

Wat mijn bestemming geweldig maakt:

Porto is een magische stad! (Het inspireerde zelfs J.K. Rowling om de Harry Potter-serie te schrijven, dus de magie bestaat echt!) Je moet hier zijn om het te voelen.

Het is de muziek, het gelach, de kinderen die zwemmen in de Douro en de kleuren van de rivierkant. De boten en de glimlach van vreemden. De toeristen die door de nauwe straten lopen, tussen vervallen huizen waar veel bewoners al generaties lang wonen. Het is Boheemse authenticiteit! Het is een combinatie van voor- en achteruitgang die op de een of andere manier werkt, een combinatie van oud en nieuw, van grijs en kleur, een stad als geen ander!

Suggestie of feedback?