Porto

Praktische tips

Jouw lokale TIX-gids: Daniela Fogageira Rocha

Hoe leuk en relaxt de stad ook is, er zijn altijd een paar handige insider tips die je verblijf in Porto nog beter maken:

  • Haast je niet om alles in de stad te zien! Het stadscentrum is vrij compact en alles ligt op loopafstand. Plan vooruit en je hebt meer dan genoeg tijd om echt van Porto te genieten.
  • Het kraanwater is over het algemeen drinkbaar, maar dubbelcheck met het management van het hotel om erachter te komen of er problemen zijn met het water.
  • Je hoeft geen elektriciteitsadapters of stekkers mee nemen aangezien de meeste hotels je er een kunnen lenen als je die nodig hebt.
  • Sommige musea zijn gratis te bezoeken op de eerste zondag van de maand.
  • Als je naar het strand gaat, verwacht dan niet het kalme en warme water zoals in het zuiden van Portugal. De zee is hier onstuimig en het water is bijna altijd ijskoud.
Suggestie of feedback?

Meer in Porto

Bekijk alle tips

Veiligheid

Porto is over het algemeen een heel veilige stad, met name het centrum waar veel toeristische plekken en uitgaansgelegenheden liggen. Hoewel sommige oplichters juist in de toeristische gebieden trucjes proberen uit te halen, liggen de misdaadcijfers bijzonder laag in vergelijking met het gemiddelde in Zuid- en West-Europese steden. Je zult geen problemen ondervinden tijdens je verblijf.

Openingstijden en betalen

Openingstijden
De meeste winkels in Porto hebben normale openingstijden, van 9.00 tot 19.00 uur, maar veelal sluiten de winkels tussen ongeveer 12.30 en 15.00 uur voor een lunchpauze. De winkels in winkelcentra zijn open van 10.00 uur tot middernacht, en sluiten niet tijdens de lunch.

Openbaar vervoer Porto

Hoewel het stadscentrum van Porto heel compact is, en je eigenlijk overal naartoe kunt wandelen, zul je waarschijnlijk het openbaar vervoer gebruiken als je de buitenwijken van de stad wilt ontdekken. Gelukkig heeft Porto een betrouwbaar metrosysteem, dat ook steeds verder wordt uitgebreid en waarmee je bijna overal kunt komen, evenals een groot openbaar en privé-busnetwerk waarmee je zelfs de meest afgelegen plekjes kunt bereiken. Je kunt wel stellen dat een taxi nemen in Porto eerder een luxe is dan een noodzaak.