Porto

Veiligheid

Jouw lokale TIX-gids: Daniela Fogageira Rocha

Porto is over het algemeen een heel veilige stad, met name het centrum waar veel toeristische plekken en uitgaansgelegenheden liggen. Hoewel sommige oplichters juist in de toeristische gebieden trucjes proberen uit te halen, liggen de misdaadcijfers bijzonder laag in vergelijking met het gemiddelde in Zuid- en West-Europese steden. Je zult geen problemen ondervinden tijdens je verblijf.

Houd er rekening mee dat sommige wijken niet geschikt zijn voor toeristen. Maar maak je niet druk, je zult toch niet in de buurt komen van zulke wijken. Onthoud dat dit een stad is met bijna 2 miljoen inwoners, je komt hier dus soortgelijke problemen tegen als in andere grote Europese steden.

Dit zijn een paar dingen die je in je achterhoofd moet houden:

  • Houd je spullen goed in de gaten wanneer je met de metro reist, vooral tijdens het spitsuur, aangezien zakkenrollers dan vaak hun slag slaan.
  • Overdag door de achterstraatjes van Baixa wandelen is leuk, maar wees ’s avonds voorzichtig. Wanneer het donker is loop je op deze plekken risico het slachtoffer te worden van een overval.
  • Uiteraard moet je niet met contant geld of dure items te koop lopen, hiermee trek je ongewenste aandacht.
  • Als je Porto in de zomer bezoekt, draag dan altijd zonnebrandcrème. Anders loop je de kans heel erg te verbranden.
  • Ga niet zwemmen in de Douro bij Cais da Ribeira, ook al zie je kinderen dit wel doen. Er is hier geen supervisie, dus er zijn geen gekwalificeerde strandwachten die je kunnen helpen als je in de problemen raakt.

Handige telefoonnummers:

  • Noodgeval (medisch, politie, brandweer): 112
  • Politiebureau voor toeristen: +351 222 081 833
Suggestie of feedback?

Meer in Porto

Bekijk alle tips

Openingstijden en betalen

Openingstijden
De meeste winkels in Porto hebben normale openingstijden, van 9.00 tot 19.00 uur, maar veelal sluiten de winkels tussen ongeveer 12.30 en 15.00 uur voor een lunchpauze. De winkels in winkelcentra zijn open van 10.00 uur tot middernacht, en sluiten niet tijdens de lunch.

Praktische tips

Hoe leuk en relaxt de stad ook is, er zijn altijd een paar handige insider tips die je verblijf in Porto nog beter maken:

Do's and don'ts

Do: