Wijken in Porto

Foz do Douro

“Een mooie wijk aan het water waar ik graag naartoe ga om lange, ontspannen wandelingen te maken.”

- Daniela woont al sinds 1993 in Porto

Foz do Douro, rustig gelegen aan de oceaan ten oosten van het stadscentrum, is een wijk die vooral bekend is vanwege de vele welgestelde families die in deze woonwijk wonen. Hoewel deze exclusieve buurt nog geen metroverbinding heeft, zijn er voldoende bussen die uit Baxia naar deze pittoreske wijk rijden, waardoor je dus makkelijk een van Porto’s meest mooie buurten kunt bezoeken.

In Foz do Douro lijkt de tijd voorbij de kruipen. Op de promenade zie je meestal talloze mensen met hun hond wandelen, joggen, of gewoon van het uitzicht over de oceaan genieten onder het genot van een ijsje of een kop koffie. Maar wanneer je verder de wijk in loopt, weg van de oceaan, dan ontdek je een doolhof met rustige, steile straatjes waar kleurrijke kleine huisjes aan liggen. Hoe rustig de wijk overdag ook lijkt, ’s avonds bruist het hier van levendigheid. Locals verzamelen zich dan in de Molhe-buurt, bezoeken een bar, en drinken een caipirinha-cocktail die in allerlei smaken en kleuren te krijgen is – gesprekken vloeien ten slotte toch een stuk gemakkelijker met cachaça achter de kiezen (een gedistilleerd drankje dat ontzettend populair is Porto, en een van de belangrijkste ingrediënten van caipirinha’s).

Foz do Douro is wellicht de beste wijk in Porto om lange en ontspannen wandelingen te maken, maar in deze buurt liggen ook een aantal bezienswaardigheden. De meest populaire bezienswaardigheid is de Farol do Molhe, een bijzonder mooie vuurtoren die wordt omgeven door de oceaan. Andere belangrijke bezienswaardigheden zijn het kleine fort genaamd Fortaleza de São João da Foz, de prachtige tuinen van Passeio Alergre, en het standbeeld van De Man aan het Roer, evenals Praia dos Ingleses en Praia da Luz, de twee mooiste stranden van de stad. En, niet te vergeten, als je zin hebt in een leuke middag met je familie of je partner, dan kun je ook het Campo de Minigolfe da Foz do Douro bezoeken, een minigolfbaan waar je ontzettend veel plezier zult beleven.

TIP: Bezoek bij het vallen van de avond het Pérgola da Foz. Dit is echt de allerbeste plek om de zon onder te zien gaan in de oceaan.

Suggestie of feedback?

Locatie