Wijken in Dubai

Jumeirah

“Na een hectische dag rijd ik vaak via een omweg langs Jumeirah naar huis, en geniet ik van de prachtige zonsondergang.”

- Emily woont al sinds 2013 in Dubai

Het district Jumeirah ligt aan de kust van Dubai en is een lang kustgebied dat van het oude gebied Bur Dubai tot de nieuwere, zuidelijkere gebieden rijkt. Het district is opgedeeld in blokken: Jumeirah 1, 2 en 3. Jumeirah is recentelijk nieuwe ontwikkelingen gestart in aangrenzende gebieden zoals Al Wasl en Umm Suqeim.

Dankzij de prachtige ligging aan witte stranden nam Jumeirah een vooraanstaande positie in tijdens de residentiële en commerciële hausse in de jaren ’60. Voorheen woonden hier voornamelijk zeevaarders, maar dankzij de ontwikkelingen groeide Jumeirah uit tot een chique woonwijk voor expats. Je vindt hier prachtige beige villa’s, vaak verscholen achter de typische paarskleurige bougainville die je vaak in Dubai ziet. Jumeirah is ook een van de eerste wijken die populair werd onder toeristen, en was voorheen vooral bekend vanwege het Chicago Beach Hotel dat hier gevestigd was. Dit was het eerste resort in Dubai dat, vreemd genoeg, vernoemd was naar de Chicago Bridge & Iron Company die in dit gebied tankeropslag verzorgde. Nadien hebben vele grote hotelketens in deze wijk zeer luxe hotels geopend.

Jumeirah biedt de perfecte mix van oud- en nieuw-Dubai; je vindt hier bekende bezienswaardigheden die ouderen zich zeker herinneren – zoals het Archaeological Site and Beach Center – evenals vele nieuwe ontwikkelingen. De wijk staat vooral bekend om de stranden met prachtige gebieden vanwaar je schitterende uitzichten hebt op het zeilvormige Burj Al Arab hotel. In 2017 zijn er plannen tot ontwikkeling gebracht om in Jumeirah meer ‘outdoor’-mogelijkheden te creëren. Daardoor bevindt zich in de wijk nu een deel van het Dubai Canal (met een 12 kilometer lang fietspad) en het La Mer entertainmentcentrum aan de kust.

Bezoekers vinden Jumeirah over het algemeen een schilderachtige en hippe plek, en toch hangt hier ook een ontspannen sfeer dankzij de smalle straten, lage gebouwen en de woonwijken. Je vindt hier unieke en exclusieve winkels, bijzondere cafeetjes, een fascinerend entertainmentcomplex genaamd City Walk, en zelfs een winkelconcept bestaande uit zeecontainers genaamd Boxpark.

TIP: Resorts zoals Madinat Jumeirah zijn de perfecte plek voor een romantische vakantie, en geven speciale kortingen op diners en massages voor twee.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Dubai

Bekijk alle wijken

Deira

“Mijn meest memorabele straatfotografie-uitje was de tocht naar de Deira Creek om 6.00 uur ’s ochtends. ”

Business Bay

“The Backyard in de Business Bay is mijn vaste plekje op de vrijdagavond. Hier beleef je een leuk en ontspannen avondje uit voor weinig geld. ”

Bur Dubai

“In Bur Dubai kwam ik voor het eerst echt in aanraking met het dagelijks leven in Dubai. Dit district gaf me een beter inzicht in het ontstaan van de stad. ”