Dubai

Emily Thomas

“Ik houd ervan dat Dubai zoveel gemak biedt, dankzij zijn enorme hoeveelheid diensten, kortingen op zelfs de meest luxe plekken, en ruime openingstijden. Het is bovendien een van de veiligste steden ter wereld, zeker voor vrouwen.”

- Emily woont al sinds 2013 in Dubai
Over mezelf:

Ik ben een dromer en een najager van die dromen. Ik ben geboren en getogen in het stadje Fujairah in de Verenigde Arabische Emiraten, en heb sindsdien een cultuurshock ervaren in mijn vaderland India, heb jaren geprobeerd bevriezing te vermijden in Michigan, huppelde een semester vrolijk rond op uitwisseling in het VK, en raasde door de prachtige gekte van New York City. Na tien jaar in het buitenland te hebben gewoond, verhuisde ik terug naar de VAE – om in het stadsleven van Dubai te duiken. Ik heb ruim vijf jaar ervaring als contentschrijver en -manager op het gebied van technologie, reizen, entertainment, onderwijs, en zakelijke communicatie.

Wat mijn bestemming geweldig maakt:

Hoewel ik opgroeide in een klein stadje in de VAE, is het leven in Dubai compleet anders en bovendien veel veranderd in het afgelopen decennium. Het was een interessante ervaring om terug te keren naar dit land en, om na vele jaren buitenland te hebben gewoond, te verhuizen naar Dubai – een ervaring waardoor ik een ‘nieuwe stad’ kon ontdekken.

We zijn vier jaar verder en ik ben nog altijd aan het ontdekken wat Dubai allemaal te bieden heeft. Ik ben ook nog steeds gefascineerd door het feit dat een woestijnland zo’n breed aanbod aan dingen heeft die je kunt zien en doen – van winkelen en dineren tot kunst en entertainment.

Wanneer je het gedoe van de verkeersdrukte tijdens de spits achter je laat, of de stress van het vinden van beste wandelroute om de zomerse hitte te vermijden laat varen, ervaar je het dagelijks leven in Dubai als een leven vol veiligheid, plezier en gemeenschapszin die ideaal zijn voor een werkende volwassene tussen de 20 en 40.

Suggestie of feedback?