Wijken in Dubai

Business Bay

“The Backyard in de Business Bay is mijn vaste plekje op de vrijdagavond. Hier beleef je een leuk en ontspannen avondje uit voor weinig geld. ”

- Emily woont al sinds 2013 in Dubai

De Business Bay grenst aan Downtown Dubai en ligt precies naast het stadscentrum. Dit is het meest opkomende district én de commerciële hub van Dubai. Hoge torens en hotels staan zij aan zij langs de grote snelweg, de Sheikh Zayed Road, en er wordt nog volop gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen langs het onlangs voltooide Dubai Canal. Dit district is een goede optie voor diegenen die in het hart van de stad willen wonen tegen een betaalbare prijs.

Business Bay staat vooral bekend om de chique restaurants, lounges en bars in torenhoge hotels zoals het JW Marriott Marquis, Steigenberger Hotel, The Oberoi en de Al Habtoor City hotels. Populaire uitgaansgelegenheden zijn onder andere de VIP Room, Iris Dubai en The Backyard – een club die steeds bekender wordt vanwege de leuke groepsactiviteiten zoals lip-dubwedstrijden en spelletjesavonden. Dankzij de ligging heb je in veel clubs, bars en restaurants in de wolkenkrabbers ook prachtige uitzichten op de stad, vooral ’s avonds.

Op de Bay Avenue in Business Bay hangt een wat meer familievriendelijke sfeer. Hier vind je bijvoorbeeld reguliere restaurants en eetgelegenheden, een klein park, hardlooppaden en een outdoorlocatie voor seizoensevenementen zoals Food Truck Nights, en markten met lokale, ambachtelijk vervaardigde items. In het laagbouwcomplex Bay Square bevinden zich een aantal urban cafés, zoals Kana Cafe, en een mooi binnenplein met een fontein. Dit is een voetgangersvriendelijk gebied met winkels, restaurants en recreatiemogelijkheden.

Inwoners en toeristen gaan ook vaak naar Business Bay voor een cruise over het kanaal, en om de magische La Perle-liveshow te bezoeken, een theatershow in het W Dubai hotel dat hier sinds 2017 wordt opgevoerd.

TIP: Kom hier naartoe voor een wandeling of een cruise over het kanaal. Bonus: het kanaal heeft zelfs een mechanische waterval!

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Dubai

Bekijk alle wijken

Downtown Dubai

“Dit is de eerste plek in Dubai waar ik vrienden of familie mee naartoe neem die Dubai bezoeken. Downtown Dubai maakt altijd grote indruk! ”

Dubai Marina

“Als ik ooit een feest op een jacht zou geven (een typische plek voor een feest in Dubai), dan zou dat in de Marina zijn! ”

Bur Dubai

“In Bur Dubai kwam ik voor het eerst echt in aanraking met het dagelijks leven in Dubai. Dit district gaf me een beter inzicht in het ontstaan van de stad. ”