Wijken in Dubai

Bur Dubai

“In Bur Dubai kwam ik voor het eerst echt in aanraking met het dagelijks leven in Dubai. Dit district gaf me een beter inzicht in het ontstaan van de stad. ”

- Emily woont al sinds 2013 in Dubai

Bur Dubai is een groot historisch district langs de kreek en de kust, op ongeveer 15 minuten rijden van het stadscentrum. Hier bevindt zich een van de allereerste nederzettingen van Dubai, en het district heeft nog veel van z’n oude charme behouden met buurten en monumenten zoals de Bastakia Quarter (ofwel het Al Fahidi Historical Neighbourhood), het Dubai Museum en Shindagha. Zelfs het oudst bekende monument van de stad, het Dubai Fort, bevindt zich in dit district. Een aantal oude souks bevinden zich ook aan deze kant van de kreek.

Voorheen werden de meeste oude buurten van de stad samengevoegd onder de noemer ‘Bur Dubai’, wat ‘het vasteland van Dubai’ betekent, en vandaag de dag is het nog steeds niet duidelijk wat de precieze grenzen van het district zijn. Een aantal van de vroegere wijken van Bur Dubai, zoals Karama, zijn compleet ontwikkeld en worden nu als afzonderlijke buurten beschouwd. Wanneer men het tegenwoordig over Bur Dubai heeft, verwijst men meestal naar de gebieden rondom Mankhool, Fahidi, Shindagha en Port Rashid.

Bur Dubai wordt al sinds de jaren ’40 bevolkt door expats, en in de oude buurten in het district zie je dat de architectuur duidelijke Perzische invloeden bevat. De huidige markten en de woonwijk hebben daarentegen weer onmiskenbare Indische invloeden. De smalle straatjes, textielwinkeltjes en vegetarische restaurants in Meena Bazar geven bezoekers en locals echt het gevoel alsof ze in ‘klein India’ zijn beland.

De gebouwen in Bur Dubai zijn voornamelijk laagbouw, maar ook dit district ondergaat geleidelijk een make-over. Het chique Dubai komt al duidelijker naar voren wanneer je meer landinwaarts gaat, naar het BurJuman-complex, waar zich een winkelcentrum, moderne woonappartementen en kantoren in bevinden.

Ga naar Bur Dubai voor een unieke en cultuurhistorische ervaring, of als je goed geprijsde traditionele Indische kledij wilt kopen, zoals sari’s en salwars, en snacks zoals samosa’s en chaat die je bij kraampjes kunt kopen. Voor een authentieke dinerervaring ga je naar cafés zoals de Arabian Tea House of de Goan Shack.

TIP: In Bur Dubai vind je betaalbare hotels en ‘hotelappartementen’, en het ligt heel dicht bij het stadscentrum.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Dubai

Bekijk alle wijken

Downtown Dubai

“Dit is de eerste plek in Dubai waar ik vrienden of familie mee naartoe neem die Dubai bezoeken. Downtown Dubai maakt altijd grote indruk! ”

Dubai Marina

“Als ik ooit een feest op een jacht zou geven (een typische plek voor een feest in Dubai), dan zou dat in de Marina zijn! ”

Business Bay

“The Backyard in de Business Bay is mijn vaste plekje op de vrijdagavond. Hier beleef je een leuk en ontspannen avondje uit voor weinig geld. ”