Wijken in Dubai

Deira

“Mijn meest memorabele straatfotografie-uitje was de tocht naar de Deira Creek om 6.00 uur ’s ochtends. ”

- Emily woont al sinds 2013 in Dubai

Deira is een district ten oosten van de Dubai Creek, op ongeveer 35 minuten van het stadscentrum. Dit is een van de oudste buurten in Dubai, en was vroeger een groot commercieel centrum. Het oude karakter van Deira is nog steeds zichtbaar langs de kreek. Traditionele houten ‘abra’-bootjes vervoeren 24 uur per dag passagiers over het water, en de levendige goud- en specerijensouks trekken nog altijd vele toeristen en locals aan. De Dubai Creek staat ook bekend vanwege de schilderachtige boottochten die je kunt maken op traditionele ‘dhows’ (zeilschepen).

Aangezien een aantal grote wegen door Deira lopen, is dit district een van de drukste gebieden in Dubai, vooral tijdens het spitsuur. De Deira Clocktower-rotonde ligt op de kruising van vele verkeersroutes; de Clocktower werd in 1965 een belangrijk monument omdat het toegang biedt tot de allereerste brug tussen Deira en Bur Dubai. In Deira ligt ook het Union Square openbare busterminal – een van de enige knooppunten in Dubai voor intercitybusdiensten door heel het land.

Hoewel er een grote Zuidoost-Aziatische expatgemeenschap in Deira woont, in tegenstelling tot in andere districten in Dubai, is het een meer multicultureel gebied. In Deira bevinden zich ook veel Arabische, Oost-Aziatische en Afrikaanse gemeenschappen.

Ondanks de drukke straten is Deira een populair district waar veel restaurants en hotels gevestigd zijn. Het Dubai Creek Resort is in het bijzonder geliefd. Velen komen hier naartoe om te dineren in de haven, in restaurants zoals Boardwalk en QD’s. Deira is ook populair onder families vanwege het Mamzar Beach and Park. Hier kun je strandhuisjes huren, beachvolleyballen en jetskiën. De wijk is ook geliefd vanwege het City Centre, een van de oudste winkelcentra in Dubai en een van de eerste centra die meededen met het Dubai Shopping Festival (DSF) – een winkelfestival dat in 1996 startte met als doel om internationale kopers en verkopers naar de stad te trekken.

TIP: In de souks en op de Deira Fish Market kun je onderhandelen over de prijzen, een aloude traditie die je zeker moet inzetten als je iets koopt.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Dubai

Bekijk alle wijken

Bur Dubai

“In Bur Dubai kwam ik voor het eerst echt in aanraking met het dagelijks leven in Dubai. Dit district gaf me een beter inzicht in het ontstaan van de stad. ”

Jumeirah

“Na een hectische dag rijd ik vaak via een omweg langs Jumeirah naar huis, en geniet ik van de prachtige zonsondergang.”

Dubai Marina

“Als ik ooit een feest op een jacht zou geven (een typische plek voor een feest in Dubai), dan zou dat in de Marina zijn! ”