Wijken in Dubai

Dubai Marina

“Als ik ooit een feest op een jacht zou geven (een typische plek voor een feest in Dubai), dan zou dat in de Marina zijn! ”

- Emily woont al sinds 2013 in Dubai

Dubai Marina, de haven van Dubai, is een welvarend district in het zuiden, op ongeveer 20 minuten van het stadscentrum. De Marina is een kustgebied van ongeveer 3 kilometer lang en heeft een kunstmatig aangelegde haven. Het project is een nieuwe ontwikkeling, geïnspireerd op Concord Pacific Place in Canada. Een aantal delen zijn nog volop in ontwikkeling, maar wanneer deze zijn afgerond is Dubai Marina de grootste haven ter wereld.

De witte jachten en wolkenkrabbers aan de kustlijn zijn kenmerkend voor de Marina. Dit is ook een van de weinige plekken in de stad waar de Dubai Tram doorheen rijdt. Hoewel dit district commercieel lijkt, zijn de meerderheid van de gebouwen residentieel. Het hoogste residentiële gebouw ter wereld – de Princess Tower – is hier gevestigd. De Jumeirah Beach Residence (JBR) is de grootste woonwijk in de Marina met 40 wolkenkrabbers, waarvan er slechts 5 hotels zijn. Dit gebied is het meest vooraanstaande gebied in het district met bezienswaardigheden zoals The Walk en The Beach.

Dubai Marina staat vooral bekend vanwege de vele restaurants en terrassen met uitzicht op de prachtige kustlijn. The Walk in JBR is een welbekende plek om buiten te dineren, en in deze buurt vind je ook veel kleurrijke streetart. Zowel The Walk als The Beach, en andere JBR-plaza, zijn winkelgebieden waar luxe merken gevestigd zijn. Een andere noemenswaardige plek waar je kunt winkelen, eten en je conditie op pijl kunt houden, is de Marina Walk – een 7 kilometer lange boulevard met restaurants en outlets.

In de Dubai Marina hangt een ontspannen en chique sfeer. Toeristen – evenals de voornamelijk blanke expats uit Europa, Amerika en Australië – genieten hier van de zon, het strand en de vele watersportactiviteiten.

Andere populaire bezienswaardigheden in de Marina zijn Pier 7, de Marina Promenade en de Marina Mall. Toeristen komen ook graag naar de Dubai Marina om een cruise te maken op een jacht of om met een ‘dhow’ (zeilschip) over het water te varen.

TIP: Stop je zwemkleding in je tas en bezoek het Arabian Water Park – een opblaasbaar waterpark in zee, op zo’n 100 meter van de kust!

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Dubai

Bekijk alle wijken

Downtown Dubai

“Dit is de eerste plek in Dubai waar ik vrienden of familie mee naartoe neem die Dubai bezoeken. Downtown Dubai maakt altijd grote indruk! ”

Bur Dubai

“In Bur Dubai kwam ik voor het eerst echt in aanraking met het dagelijks leven in Dubai. Dit district gaf me een beter inzicht in het ontstaan van de stad. ”

Jumeirah

“Na een hectische dag rijd ik vaak via een omweg langs Jumeirah naar huis, en geniet ik van de prachtige zonsondergang.”