Wijken in Dubai

Downtown Dubai

“Dit is de eerste plek in Dubai waar ik vrienden of familie mee naartoe neem die Dubai bezoeken. Downtown Dubai maakt altijd grote indruk! ”

- Emily woont al sinds 2013 in Dubai

Downtown Dubai ligt in het centrum van de stad, en straalt de rijkdom en weelde uit waar Dubai zo bekend om staat. Downtown kun je beschouwen als een kleine en chique buurt, of een ‘mega-speerpuntproject’ dat nog steeds in ontwikkeling is door het mondiale vastgoedbedrijf Emaar Properties. Veel van de meest populaire en gigantische monumenten van Dubai bevinden zich in dit gedeelte van de stad. Je vindt hier The Dubai Mall – ’s werelds grootste winkelcentrum, de Dubai Fountains en de Dubai Opera. Dit is wellicht het meest luxueuze district in heel Dubai, maar de vele bezienswaardigheden zorgen ervoor dat het ook bezocht wordt door inwoners en toeristen van over de hele wereld.

De hotels, residentiële woningen en commerciële gebouwen zijn versierd met glimmende façades of hebben een chique Arabische bouwstijl. Het Emaar Square in Downtown is een van de meest prestigieuze commerciële zones van het land, waar onder andere het Apple Hoofdkantoor van het Midden-Oosten gevestigd is. Downtown is ’s avonds op z’n mooist, wanneer de gedimde lichten een sprookjesachtig licht verspreiden door het district. Velen houden ervan om ’s nachts over Sheikh Mohammed Bin Rashid Boulevard te rijden, een slingerende weg met goudverlichte palmbomen aan weerszijden van de brede boulevard.

Downtown Dubai heeft voor elk wat wils wat betreft activiteiten. Hoewel de meeste mensen hier naartoe komen voor de vele faciliteiten in de Dubai Mall, zijn er ook genoeg dingen die je kunt doen in de wijk zelf. Velen dineren in een van de luxe restaurants in het Souk Al Bahar of in een van de eetgelegenheden aan de Boulevard. Op avonden wanneer het weer zacht is, is Burj Park een heerlijke plek voor stelletjes en families. Hier geniet je van de vele flonkerende lichtjes, het entertainment, het lekkere eten en boottochtjes over het Burj Khalifa Lake. In het Park heb je een geweldig uitzicht over de hele wijk. Het is ook een fantastische plek om de watershow van de Dubai Fountains te bewonderen, en hier kun je prachtige foto’s maken van de iconische gebouwen van Dubai.

TIP: Als je het geen probleem vindt om je onder giechelende kinderen te mengen, dan is de gratis Downtown Slide-glijbaan een hartstikke leuke ervaring.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Dubai

Bekijk alle wijken

Business Bay

“The Backyard in de Business Bay is mijn vaste plekje op de vrijdagavond. Hier beleef je een leuk en ontspannen avondje uit voor weinig geld. ”

Deira

“Mijn meest memorabele straatfotografie-uitje was de tocht naar de Deira Creek om 6.00 uur ’s ochtends. ”

Bur Dubai

“In Bur Dubai kwam ik voor het eerst echt in aanraking met het dagelijks leven in Dubai. Dit district gaf me een beter inzicht in het ontstaan van de stad. ”