Wijken in Vancouver

Downtown

“Ik houd van het stadsleven, en vooral Downtown Vancouver heeft zo veel te bieden! ”

- Kassia woont al sinds 2024 in Vancouver

Locatie
Het centrum van Vancouver, ook wel ‘Downtown’ genoemd, is het hart van de stad en reikt van Gastown tot Yaletown, en tot aan Davie Street aan de andere kant.

Geschiedenis
Vancouver dankt haar naam aan een van de eerste ontdekkingsreizigers die deze regio aandeed, de Britse kapitein George Vancouver. Hij bereikte de oevers van Vancouver net na de Spaanse kapitein José Maria Narváez in 1792, hoewel het nog tien jaar duurde voordat mensen zich in dit gebied settelden. De stad begon echt hard te groeien toen de Canadian Pacific Railway werd afgebouwd in de late jaren ’80 van de 19e eeuw, de spoorlijn die deze regio met de rest van het land in verbinding bracht.

Sfeer en kenmerken
Dit is de plek waar alle feesten plaatsvinden. Het centrum van Vancouver staat bekend om z’n bruisende nachtleven, en dan vooral Granville Strip die ’s avonds verlicht is door de tientallen neonlichten van clubs en bars die met elkaar concurreren om de langslopende feestvierders. Of je nu chique restaurants, goedkoop eten, livemuziek, dansvloeren of stijlvolle bars zoekt, je vindt het allemaal in Downtown.

Hier heerst ook een levendige kunst- en theaterscene, en veel festivals vinden in dit gedeelte van de stad plaats gedurende het jaar, zoals het Vancouver Fringe Festival, het Queer Film Festival en het International Burlesque Festival.

Populaire plekken
Yaletown is dichtbevolkt met trendy restaurants, waar vooral veel zakenmensen komen na het werk. Je hebt hier keuze te over!

Gastown is een zeer toeristisch gebied, en op Water Street liggen veel winkelketens en souvenirwinkels. Maar als je nét even afwijkt van deze drukbezochte straat, kun je zomaar verborgen pareltjes, en cafés waar je iets meer bewegingsruimte hebt, vinden.

Robson Street is populair vanwege de vele winkels, en in het aanliggende Granville Street vind je tal van clubs en bars. Als je op zoekt bent naar gay-clubs, ga dan naar Davie Street. Je kunt natuurlijk ook gewoon alle clubs laten voor wat ze zijn, en lekker relaxen op English Bay Beach.

Aanbevelingen
Vancouver heeft een van de mildste klimaten van heel Canada, je kunt hier dus het hele jaar door vakantie vieren. Maar, tenzij je een skivakantie hebt gepland, de stad komt pas echt tot leven wanneer de regen plaatsmaakt voor droge dagen in de zomermaanden, van mei tot september, en dan voornamelijk rond het einde van juli en begin augustus.

TIP: The Tour Guys bieden gratis rondleidingen aan door Downtown Vancouver. Zo’n rondleiding is een leuke manier om de stad te leren kennen, en om plannen te maken voor de rest van je vakantie.

Suggestie of feedback?

Locatie