Wijken in Vancouver

Noord-Vancouver

“Ik ben dol op Noord-Vancouver vanwege de vele verschillende hikingpaden. ”

- Kassia woont al sinds 2024 in Vancouver

Locatie
Noord-Vancouver is zonder twijfel de perfecte plek voor de meer sportieve en avontuurlijke reizigers. De oversteek naar het vaste land en alle grote attracties duurt slechts 30 minuten met de SeaBus (de veerdienst van Vancouver), en toch ligt dit gebied tussen de bergen, met mountainbike- en hikingpaden van wereldklasse die je door bossen en andere prachtige gebieden leiden.

Geschiedenis
Hoewel Noord-Vancouver pas in 1891 als een eigen gemeente werd beschouwd, was één onderdeel, genaamd Moodyville, de oudste nederzetting op het Burrard Inlet. Dus eigenlijk is, technisch gezien, Noord-Vancouver ouder dan Vancouver zelf. Vroeger, vóór en tijdens de oorlog, was dit voornamelijk een industrieel gebied. Later maakten lokale ondernemers gebruik van de nabijgelegen bergen, en bouwden men hier skiresorts.

Sfeer en kenmerken
In dit gedeelte van Vancouver hangt zeker een heel ontspannen sfeer. Omdat hier minder toeristen komen, kunnen locals het rustiger aandoen en genieten van het leven aan zee. De foodscene in dit deel van de stad groeit hard; je vindt hier alles van ambachtelijke chocolade, fine-dining en een bloeiende ambachtelijk bierscene. De boerenmarkten en, in de zomer, de nachtmarkten brengen de Shipyards tot leven met livemuziek, dans en creatief talent. Je kunt hier ook naar hartenlust winkelen in boetiekjes, hier liggen namelijk veel kleine en unieke winkeltjes, en je hebt de schitterende Vancouver skyline op de achtergrond.

Als die rustige sfeer niet is wat je zoekt, dan ben je vast blij te weten dat dit ook de plek is waar de meeste en beste outdoor-avonturen van Vancouver beginnen. Hangbruggen, hikes door de bergen, fietspaden, zip-lining, en zelfs een zalmkwekerij houden je lange tijd bezig.

Populaire plekken
In de Wallace Shipyards worden tegenwoordig veel markten georganiseerd met uitzicht op de oceaan. Daarover gesproken, je moet zeker eens naar het Harbourview Park gaan. Hier kun je die perfecte Instagram-foto maken van de Vancouver skyline. En als je toch in die buurt bent, loop dan eens binnen bij de chocolade-connaisseurs Coconama.

Als je op zoek bent naar een uitdaging, ga dan naar de populaire Group Grind, een bijna verticale en 2,9 kilometer hoge klim tegen Grouse Mountain. Als dat misschien nét wat teveel van het goede is, ga dan naar het Lynn Canyon Park en het Capilano Suspension Bridge Park voor een breed scala aan wandelpaden voor elk niveau wandelaar. Beide parken brengen je naar nieuwe hoogtes! In de winter ontwaakt Mount Seymour uit haar sluimer voor de start van het skiseizoen.

Aanbevelingen
Je hoeft niet het water over te steken naar Noord-Vancouver vanaf het vaste land, maar waarom zou je dat niet doen? De SeaBus brengt je regelrecht naar Noord-Vancouver over het Burrard Inlet, en onderweg geniet je van schitterende uitzichten over het water.

TIP: Veel populaire wandelgebieden bieden gratis shuttlediensten aan.

Suggestie of feedback?

Locatie