Wijken in Vancouver

Zuid-Vancouver

“Dit is het residentiële gebied van de stad, maar ik heb hier een aantal mooie plekken gevonden die ik graag met je wil delen. ”

- Kassia woont al sinds 2024 in Vancouver

Locatie
Zuid-Vancouver ligt net een stukje zuidelijker dan de wijken Kitsilano en South-Granville, en wordt aan de andere kant begrensd door de drukke residentiële stad Burnaby. Eigenlijk wordt alles ten zuiden van West 16th Avenue als Zuid-Vancouver beschouwd. Je kunt deze buurt het makkelijkst bereiken met de Skytrain, vooral tijdens de spitsuren.

Geschiedenis
De allereerste inwoners van Zuid-Vancouver vestigden zich hier in 1892, en het ontstaan van dit deel is voornamelijk te danken aan de explosieve groei van het inwonersaantal van Vancouver, en de sterk toenemende vraag naar betaalbare huizen. Vroeger was Zuid-Vancouver een dicht bebost gebied vol met Canadese wilde dieren, zoals beren, herten en zalm in de natuurlijke riviertjes die hier stroomden. De ontwikkeling van het gebied gebeurde met rasse schreden, en Zuid-Vancouver transformeerde van een natuurgebied in een residentieel gebied met een nieuw tramsysteem. Deze nieuwe vorm van vervoer zorgde ervoor dat dit gebied zich nog sneller ontwikkelde.

Sfeer en kenmerken
Zuid-Vancouver bestaat grotendeels uit woonwijken, maar je vindt hier ook leuke koffietentjes, restaurants en winkels.

Populaire plekken
Zelfs als je niet zo enthousiast wordt van allerlei plantensoorten, dan nog zul je genieten van een bezoek aan het VanDusen Botanical Garden. Deze botanische tuin heeft een enorme collectie planten en bomen van over de hele wereld, en in de tuinen staan ook verschillende kunstinstallaties. Volg een rondleiding onder leiding van een gids, of slenter rustig rond in je eigen tempo.

Als de hond meegaat op vakantie, dan is Fraser River Park, dat uitkijkt op het vliegveld, een leuke plek om naartoe te gaan. Dit is een wat meer afgelegen plek waar honden vrij kunnen rondlopen.

Als je wat wilt winkelen, ga dan naar Dubar Street. Koffieliefhebbers zullen hun hart ophalen bij het zien van de vele verschillende, en lieflijke, koffietentjes rondom Kerrisdale. Er rijdt veel verkeer in deze buurt, maar toch hangt er de sfeer van een klein dorp. Punjabi Market, met als koosnaampje ‘Little India’, is een leuk gebied net naast Main Street, rond East 49th Avenue, waar je Indiase supermarktjes, authentieke Indiase restaurants en winkeltjes vindt die kleding en stoffen verkopen.

Wat eten betreft, Cafe de l’Orangerie op West 73rd Avenue heeft een intrigerende fusion van de Italiaanse en Japanse keuken, een bijzonder leuk interieur en lage prijzen. Op Cambie Street ligt het immer populaire Samurai Sushi House. Door de superverse sushi en grote porties tegen lage prijzen kan het lastig zijn om een tafeltje te krijgen, maar het is het wachten waard.

Aanbevelingen
Dit deel van Vancouver staat niet op de planning van de gemiddelde toerist, maar hier liggen wellicht een aantal interessante plekjes die je kunt bezoeken op weg naar het vliegveld.

Suggestie of feedback?

Locatie