Wijken in Vancouver

Oost-Vancouver

“Ik vind het heerlijk om mezelf neer te vlijen in een van de vele knusse cafeetjes na een lange dag in vintagewinkeltjes te hebben gesnuffeld.”

- Kassia woont al sinds 2024 in Vancouver

Locatie
Oost-Vancouver begint aan de andere kant van Main Street, daar waar Downtown eindigt. Burrard Inlet en Fraser River vormen natuurlijke grenzen, en de naastgelegen stad Burnaby vormt de oostelijke grens.

Geschiedenis
De eerste permanente Europese nederzetting in Vancouver werd gevestigd in het gebied dat nu bekend staat als Oost-Vancouver. In 1865 kwam de buurt die we nu kennen als Strathcona in ontwikkeling, en in de jaren ’80 van dezelfde eeuw werden de eerste huizen gebouwd in Mount Pleasant, aan Main Street. Oost-Vancouver was het eerste gebied dat elektriciteit kreeg in 1914, en de allereerste lantaarnpaal werd op East 48th Avenue en Nanaimo Street geplaatst.

Oost-Vancouver is historisch gezien altijd het minst dure gebied van Vancouver geweest wat betreft woonlasten, en dat is ook een van de redenen waarom veel niet-Britse immigranten zich hier hebben gesetteld vanaf 1880.

Sfeer en kenmerken
De oostkant van Vancouver wordt gekenmerkt door z’n diversiteit. Hier vind je een grote variatie aan inkomens, gesproken talen, etniciteiten en culturele achtergronden die samen een interessante culturele smeltkroes vormen.

Op Main Street na is dit zeker een minder toeristisch gedeelte van de stad, vooral omdat Oost-Vancouver veelal residentieel is en je hier minder wandelpaden en natuurgebieden vindt.

Populaire plekken
Hier ligt natuurlijk Main Street – de perfecte plek voor diegenen die houden van veel verschillende soorten lekker eten, tweedehandswinkels en graag kleine en unieke shops willen ontdekken. Ga zeker eens langs bij The Arbor voor vegetarische gerechten die zelfs in de smaak zullen vallen bij de meest overtuigde carnivoor. Downtown Betty en Aunt Leah’s Plasce Urban Thrift zijn bijzonder populaire plekken om vintage-items te scoren.

Als je meer geïnteresseerd bent in historische gebouwen en indie-winkels, volg dan Main Street tot aan Mount Pleasant, waar de inwoners voor het merendeel bestaan uit starters met een eerste eigen huis, urban professionals, gezinnen en studenten.

In Oost-Vancouver vind je ook het seizoenspretpark Pacific National Exhibition, een ‘must’ voor alle bezoekers aan de stad, vooral als je met kinderen reist. Het wordt georganiseerd door een non-profitorganisatie en is te bezoeken vanaf midden-augustus tot aan het begin van september.

Aanbevelingen
De winkels in Main Street blijven het hele jaar door open, maar aangezien je hier veel zult wandelen, en Vancouver bekend staat om de constante regenbuien, zijn de zomermaanden de beste periode om de stad te bezoeken.

Suggestie of feedback?

Locatie