Valencia

Luchthaven Transfer

Jouw lokale TIX-gids: Inés Benlloch

Van het vliegveld reis je snel en gemakkelijk naar de stad. Het duurt ongeveer 15-20 minuten met de taxi en 40 minuten met de metro, afhankelijk van waar je in de stad moet zijn. Er is ook een bus die je in ongeveer 30 minuten naar de stad brengt.

Metro
Er zijn 2 metrolijnen die vanaf de luchthaven Manises Airport naar Valencia rijden, Lijn 3 en Lijn 5. Ze rijden beiden naar het centrum, en Lijn 5 rijdt door tot aan het strand (waar een overstapplaats voor de tram is). Een enkele reis kost €2,10 en een retourtje kost €4,-. De metro’s rijden tot middernacht.

Bus
Lijn 150 (de MetroBus Aeropuerto) vertrekt vanaf de begane grond van Terminal T1 (Aankomsthal). De bus maakt onderweg een aantal stops voordat hij Valencia bereikt; de meest centraal gelegen busstops van de stad zijn de laatste twee haltes, Plaza de España en Ángel Guimerá, vanwaar je een metro kunt nemen naar je eindbestemming. Een kaartje kost €1,45 per rit, en de bus rijdt alleen van maandag tot en met zaterdag (niet op feestdagen) van 5.30 tot 22.30 uur.

Taxi
Er is een taxistandplaats buiten de Aankomsthal op het vliegveld. Een taxi naar het centrum van de stad kost tussen de €20,- en €25,-. Een taxi is de beste optie als je laat aankomt of als je veel bagage bij je hebt, anders raad ik je aan om de metro te nemen.

Auto
Als je besluit om een auto te huren, zijn er verschillende verhuurbedrijven in de Aankomsthal waar je dit kunt regelen. Het is altijd verstandig om vooraf een auto te boeken, vooral tijdens de feestdagen of de zomervakantie.

Suggestie of feedback?

Meer in Valencia

Bekijk alle tips

Praktische Tips

  • Valencia is een tweetalige regio; wij spreken Spaans en Valenciaans. Dit is de reden waarom straatnamen, plekken, wijken en officiële berichten in het Valenciaans worden geschreven. Al...

Openbaar Vervoer

De belangrijkste bezienswaardigheden in Valencia zijn makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, en het centrum is zo compact dat naar een plek wandelen bijna net zo veel tijd kost als wanneer je het openbaar vervoer zou gebruiken. Het busnetwerk reikt alle delen van de stad, en er is ook een uitgebreid metronetwerk met drie tramlijnen. De stad heeft ook een heel gaaf fietsverhuursysteem (Valenbisi), en er zijn fietspaden in het centrum en in de meeste wijken. Taxi’s zijn niet heel erg duur en ze zijn bovendien makkelijk te vinden. De metro rijdt niet meer vanaf ongeveer middernacht, maar er rijden ’s nachts wel een aantal nachtbussen. 

Do's and Don'ts

Do