San Francisco

Openingstijden en betalen

Jouw lokale TIX-gids: Michelle Wu Cunningham

Munteenheid en betalingen

De munteenheid is de Amerikaanse dollar. Er worden geen andere munteenheden geaccepteerd.

Wanneer je met een creditcard betaalt, worden Visa, MasterCard en American Express bijna overal geaccepteerd. Op sommige plekken gebruikt men de app Square in plaats van traditionele pinautomaten. Sommige plekken accepteren ook digitale betalingen via Venmo en Paypal.

Pinautomaten

Je kunt overal in San Francisco pinautomaten vinden, vooral in winkelstraten. Pinautomaten accepteren kaarten van de meeste grote banken. Houd wel rekening met extra transactiekosten, transactiekosten zijn veelal lager bij pinautomaten in banken.

Wisselkantoren

Je vindt wisselkantoren op het vliegveld en in sommige grote hotels. Er zijn ook wisselkantoren rondom Union Square en Market Street, en je kunt ook geld wisselen bij banken.

Banken

Banken zijn op werkdagen over het algemeen open van 9.00 tot 17.00 uur. Ze zijn vaak minder lang open op zaterdag, en banken zijn op zondag gesloten.  

Openingstijden

In San Francisco kun je naar hartenlust winkelen, en winkels zijn meestal 7 dagen per week geopend, het hele jaar door. Sommige winkels hebben afwijkende openingstijden in het weekend of op feestdagen. Over het algemeen zijn winkels open van 10.00 tot 18.00 uur. Enkele grote drogisterijen zoals Walgreens hebben winkels die 24 uur per dag open zijn.

De winkels rondom Union Square gaan veelal later open dan winkels op andere plekken in de stad, maar ze blijven ook langer open, tot ongeveer 20.00 of 21.00 uur.

Bars en restaurants

De drukste tijd om te dineren is zo rond 19.00 uur, en veel restaurants geven gasten een tafel tot ongeveer 21.00 uur. Bars blijven vaak later open, tot 2.00 uur, maar sommige plekken sluiten eerder, vooral op doordeweekse dagen. (Dit is geen New York!)

Suggestie of feedback?

Meer in San Francisco

Bekijk alle tips

Openbaar Vervoer

Hoewel San Francisco een grote stad is, is het ook vrij compact met een grootte van slechts 11 bij 11 kilometer (of 7 bij 7 mijl). Toch liggen de attracties wijdverspreid over de stad. Door de beruchte heuvels is lange afstanden wandelen nogal een uitdaging, dus het is goed om te weten hoe je het openbaar vervoer kunt gebruiken. In de afgelopen jaren heeft de opkomst van ride-sharing apps, zoals Lyft en Uber, de manier waarop men door de stad reist compleet veranderd.

Luchthaven Transfer

San Francisco Airport (SFO) ligt ongeveer 22,5 kilometer ten zuiden van San Francisco. Dankzij die relatief korte afstand kun je gemakkelijk van het vliegveld naar de stad reizen. Er zijn een paar verschillende reisopties: