San Francisco

Luchthaven Transfer

Jouw lokale TIX-gids: Michelle Wu Cunningham

San Francisco Airport (SFO) ligt ongeveer 22,5 kilometer ten zuiden van San Francisco. Dankzij die relatief korte afstand kun je gemakkelijk van het vliegveld naar de stad reizen. Er zijn een paar verschillende reisopties:

BART: Je kunt de Bay Area Rapid Transit-trein (BART) nemen, deze trein rijdt van het vliegveld direct naar de stad. Volg in de terminal de borden naar het BART-station en koop een kaartje. Je neemt de Pittsburgh/Bay Point (gele) lijn naar de stad. De rit naar het centrum van San Francisco duurt ongeveer 30 minuten.

Ride-Sharing App: Download een ride-sharing app zoals Lyft of Uber op je telefoon (SFO heeft gratis Wifi als je internet nodig hebt), en bestel een rit met je smartphone. Volg de aanwijzingen op je telefoon om de auto en chauffeur snel te vinden. De rit duurt over het algemeen zo’n 30-40 minuten, afhankelijk van wat je eindbestemming is.

Let op: Als je tijdens het spitsuur reist, kan de rit bijna twee keer zo lang duren. In de afgelopen jaren is het verkeer extreem toegenomen tijdens de ochtend- en avondspitsuren. Houd dus rekening met extra reistijd als je tijdens die uren reist.

Taxi: Er zijn ook traditionele gele taxi’s te vinden op het vliegveld, maar deze zijn over het algemeen duurder dan ritjes via een ride-sharing app.

Carpool-busjes: Er zijn verschillende bedrijven die shuttlebussen of gedeelde busjes aanbieden, zoals GO en SuperShuttle. Maar check vooraf goed de vertrektijden en plan extra tijd in omdat deze busjes meerdere stops maken, waardoor de rit dus langer duurt.

Suggestie of feedback?

Meer in San Francisco

Bekijk alle tips

Openbaar Vervoer

Hoewel San Francisco een grote stad is, is het ook vrij compact met een grootte van slechts 11 bij 11 kilometer (of 7 bij 7 mijl). Toch liggen de attracties wijdverspreid over de stad. Door de beruchte heuvels is lange afstanden wandelen nogal een uitdaging, dus het is goed om te weten hoe je het openbaar vervoer kunt gebruiken. In de afgelopen jaren heeft de opkomst van ride-sharing apps, zoals Lyft en Uber, de manier waarop men door de stad reist compleet veranderd.