San Francisco

Veiligheid

Jouw lokale TIX-gids: Michelle Wu Cunningham

San Francisco is over het algemeen een zeer veilige stad voor toeristen. Maar net zoals in elke grote stad moet je een aantal voorzorgsmaatregelen nemen zodat je niets overkomt. Wees op je hoede voor zakkenrollers in drukke gebieden, en laat geen persoonlijke bezittingen onbewaakt achter op openbare plekken, zoals in parken.

In de jaren ’80 en ’90 nam criminaliteit behoorlijk toe in de stad, maar dat is sindsdien weer sterk afgenomen in het merendeel van de wijken. Een wijk die nog steeds wat ruig is, is Tenderloin. Een aantal van de beste bars liggen in Tenderloin, zoals Bourbon & Branch, maar het is verstandig om ’s avonds een taxi te nemen, of een Lyft of Uber te bestellen, in plaats van door de wijk te lopen. Civic Center is nog een gebied waar je ’s avonds extra voorzichtig moet zijn, of in z’n geheel zou moeten vermijden.

Een van de meest voorkomende problemen in San Francisco is auto-inbraken. Als je een auto huurt en ergens op straat parkeert, is het ontzettend belangrijk dat je niets in het zicht laat liggen. Neem alles met je mee of stop het in de kofferbak. Probeer ook je auto in een goed verlicht gebied te parkeren, indien mogelijk.  

Je ziet waarschijnlijk ook een grote hoeveelheid dakloze mensen in San Francisco. Een reden hiervan is dat de stad heel liberaal en tolerant is, en veel services biedt zoals gaarkeukens en gezondheidsklinieken. Als je wordt aangesproken door een bedelaar dan is een vriendelijke “Sorry” of  “No, thank you” veelal voldoende.

Suggestie of feedback?

Meer in San Francisco

Bekijk alle tips

Luchthaven Transfer

San Francisco Airport (SFO) ligt ongeveer 22,5 kilometer ten zuiden van San Francisco. Dankzij die relatief korte afstand kun je gemakkelijk van het vliegveld naar de stad reizen. Er zijn een paar verschillende reisopties:

Openbaar Vervoer

Hoewel San Francisco een grote stad is, is het ook vrij compact met een grootte van slechts 11 bij 11 kilometer (of 7 bij 7 mijl). Toch liggen de attracties wijdverspreid over de stad. Door de beruchte heuvels is lange afstanden wandelen nogal een uitdaging, dus het is goed om te weten hoe je het openbaar vervoer kunt gebruiken. In de afgelopen jaren heeft de opkomst van ride-sharing apps, zoals Lyft en Uber, de manier waarop men door de stad reist compleet veranderd.