San Francisco

Praktische tips

Jouw lokale TIX-gids: Michelle Wu Cunningham
  • San Francisco heeft de vorm van een 11x11 kilometer (7x7 mijl) groot vierkant, de Stille Oceaan ligt in het westen en de Bay in het noorden en oosten.
  • Hoewel de straten over het algemeen de vorm van een raster hebben, loopt Market Street diagonaal door het midden waardoor er een paar lastige kruispunten rondom Market liggen. Google Maps is erg handig tijdens het navigeren.
  • Open flesjes of blikjes met alcoholische drankjes zijn in het openbaar verboden, maar de houding ten opzichte van alcohol in het openbaar is wat meer relaxt in parken en op stranden. Je zult vast mensen bier en wijn zien drinken in het park. Zolang ze rustig en respectvol zijn, is het geen probleem.
  • Het is gebruikelijk om een 15-20% fooi te geven in bars, restaurants en aan taxichauffeurs.
  • Men dineert vroeg in vergelijking met Europeanen, sommige restaurants sluiten al om 21.00 uur.
  • Op de meeste plekken worden pinpassen en creditcards geaccepteerd, maar sommige bars accepteren alleen contant geld.
  • Het kraanwater is drinkbaar en de stopcontacten zijn alleen geschikt voor de standaard Amerikaanse stekkers.
  • Vraag de weg als je het niet zeker weet, men is over het algemeen erg vriendelijk en behulpzaam!
Suggestie of feedback?

Meer in San Francisco

Bekijk alle tips

Openbaar Vervoer

Hoewel San Francisco een grote stad is, is het ook vrij compact met een grootte van slechts 11 bij 11 kilometer (of 7 bij 7 mijl). Toch liggen de attracties wijdverspreid over de stad. Door de beruchte heuvels is lange afstanden wandelen nogal een uitdaging, dus het is goed om te weten hoe je het openbaar vervoer kunt gebruiken. In de afgelopen jaren heeft de opkomst van ride-sharing apps, zoals Lyft en Uber, de manier waarop men door de stad reist compleet veranderd.

Luchthaven Transfer

San Francisco Airport (SFO) ligt ongeveer 22,5 kilometer ten zuiden van San Francisco. Dankzij die relatief korte afstand kun je gemakkelijk van het vliegveld naar de stad reizen. Er zijn een paar verschillende reisopties: