Winkelen in Rio de Janeiro

Lapa

“Wanneer ik langs de antiekwinkels op Lavradio Street loop, wil ik zo graag een vintage grammafoon mee naar huis nemen! ”

- Lilian woont al sinds 2024 in Rio de Janeiro

Als je op zoek bent naar vintagewinkels, moet je naar Lapa gaan. In deze wijk wordt de Rio Antigo Fair gehouden, ook wel bekend als Lavradio Fair, een bruisende markt die iedere eerste zaterdag van de maand plaatsvindt op Lavradio Street. De kraampjes die opgesteld staan in de straat verkopen antieke spullen, kleding, accessoires en handwerken. Op normale dagen, wanneer er geen markt is, is Lavradio Street een rustige geplaveide straat met 18e-eeuwse gebouwen waar antiekwinkeltjes in zijn gevestigd.

Als je vintagekleding wilt kopen, ga dan naar Teatro Odisseia waar, op dezelfde dag als de Rio Antigo Fair, de leuke Bazar Noir plaatsvindt. Op deze alternatieve markt vind je kleding en accessoires die geïnspireerd zijn op de mode uit de jaren ’50 en ’60, en ook erg lekkere cupcakes!

TIP: Kom vroeg wanneer het nog rustig is op de markt. In de namiddag wordt het aanzienlijk drukker.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Rua do Lavradio | Openbaar vervoer: Buses toward Lapa | Website: https://www.facebook.com/BazarNoir.ModaAlternativa/