Wijken in Nice

Nieuw-Nice

“Ik vind het leuk dat hier altijd wat te beleven valt, van grote concerten tot liveoptredens. Dit is het kloppende hart van stad. ”

- Yasmina woont al sinds 2012 in Nice

Welkom in het centrale deel van van de stad Nice waar de straten bruisen door de grote hoeveelheid locals en toeristen. In tegenstelling tot de Oude Stad zijn de gebouwen in deze wijk compleet gerenoveerd om aan de moderne eisen te voldoen, maar toch is de iconische, kleurrijke, Italiaanse architectuur behouden. In deze wijk worden alle openbare evenementen van de stad gehouden, van internationale concerten tot de jaarlijkse kerstmarkt. Ieder jaar weer staan de straten van Nieuw-Nice vol met mensen die hier de gezellige festivals komen vieren, zoals het Nice Jazz Festival en het extravagante Nice Carnival. In deze wijk liggen twee belangrijke plekken: Place Masséna en Avenue Jean Médecin. Ze hebben beide unieke eigenschappen, en dus ook unieke redenen om ze te bezoeken.

Place Masséna
Wat Place Masséna zo speciaal maakt, is het feit dat dit het grootste plein van de stad is. Het is wellicht ook het meest gefotografeerde plein van Nice dankzij de twee zeer beroemde monumenten; de Zonnefontein (Fountain du Soleil) en het standbeeld van Apollo. Place Masséna is ook de plek waar alle stadswandelingen starten omdat hier alle belangrijke straten samenkomen, waardoor het dus het perfecte startpunt is om de stad te verkennen.

Een andere toeristische trekpleister in Nieuw-Nice is de Promenade du Paillon. Dit is een groot park dat van Place Masséna helemaal tot aan Place Garibaldi rijkt. Hier ligt een enorme speeltuin, La Coulée Verte, dus het park zit altijd vol families met kinderen. Buiten het park staan prachtige, kleine Buddhabeelden die gemaakt zijn door de Spaanse kunstenaar James Plensa. De zeven beelden vertegenwoordigen de zeven continenten op aarde. De standbeelden zijn vooral ’s avonds prachtig om te zien, dan worden ze namelijk verlicht door lampen met roterende kleuren, waardoor het geheel een poëtisch karakter krijgt.

Avenue Jean Médecin
Avenue Jean Médecin is de grote winkelstraat van Nice. Hier vind je een breed scala aan winkels, waaronder internationale modemerken zoals Zara, kleine boetiekjes, prijzige warenhuizen zoals Galeries Lafayettes, en het winkelcentrum Nice Etoile waar je alle bekende merken kunt vinden. Veel toeristen verblijven in hotels in dit specifieke gebied aangezien hier veel uitstekende restaurants gevestigd zijn, evenals vele interessante culturele plekken zoals het Basilique Notre-Dame de Nice en de Nice Opera.

TIP: Le Grand Café de Lyon serverrt overheerlijke snackjes. Dit is een gezellig plekje om even te zitten en mensen voorbij te zien lopen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Nice

Bekijk alle wijken

Noord-Nice en de wijk Cimiez

“Ik vind dit echt een soort verborgen schat. Hier beleef je een unieke cultureel-historische ervaring die je echt niet mag missen!”

Oud-Nice

“Deze wijk geeft de rijke geschiedenis van de stad perfect weer. Het oude dorp in de moderne stad laat je Nice beleven als een local. ”

Promenade des Anglais en de stranden

“Als je van plan bent om Nice in de zomer te bezoeken, neem dan je zwemkleding mee!”