Wijken in Nice

Promenade des Anglais en de stranden

“Als je van plan bent om Nice in de zomer te bezoeken, neem dan je zwemkleding mee!”

- Yasmina woont al sinds 2012 in Nice

Elke zomer reizen toeristen van over de hele wereld naar Nice om in de schitterende azuurblauwe zee te zwemmen, en zich onder te dompelen in de Mediterrane lifestyle. Het is ook geen wonder dat de stad is verkozen tot een van de meest populaire zomerse vakantiebestemmingen. Het tropische klimaat en het bijzondere landschap, wat je duidelijk in dit district terug kunt zien, hebben daar absoluut aan bijgedragen. De kust is een levendige plek waar je tal van mensen ziet lachen en relaxen. Op de een of andere manier is de sfeer hier heel anders – dat ligt waarschijnlijk aan de zon en de zee, maar er hangt echt een ander soort positieve energie in dit specifieke deel van Nice.

De promenade aan zee heet Promenade des Anglais. De boulevard is 7 kilometer lang en rijkt van Nice Airport tot aan de voet van de Kasteelheuvel. De promenade is omzoomd met exotische palmbomen, en hier liggen een aantal van de meest iconische gebouwen van Nice, zoals het Negresco Hotel en het Hyatt Regency Nice Palais de la Méditerranée. Dit zijn de meest luxueuze hotels van de stad waar vele beroemdheden hebben overnacht, maar er liggen ook vele andere bekende hotels, restaurants en cafés aan de kust van Nice. De boulevard zelf is ’s ochtends een zeer levendige plek. Dan zie je hier tal van fietsers, hardlopers, skaters, straatartiesten en mensen die met hun hond wandelen.

De kiezelstranden van Nice zitten het hele jaar vol met locals en toeristen. Het is hier dan ook heel normaal om meer dan 6 uur op het strand te zonnebaden en in zee te zwemmen. Daarnaast vind je hier ook veel plekken waar je benodigdheden kunt huren om te paddleboarden, parasailen, snorkelen, en nog veel meer. ’s Avonds zitten talloze mensen op het strand om de zon onder te zien gaan onder het genot van een drankje.

Er zijn een aantal leuke plekken die je in deze wijk kunt bezoeken, waaronder Kasteelheuvel voor een prachtig uitzicht over de hele boulevard, Parc Phoenix met een botanische tuin en een dierentuin, en het Aziatische Kunstmuseum (Musée des Arts asiatiques).

TIP: Doe mee met een van de Nice Cycling Tours. Dit is een fantastische manier om de Promenade des Anglais te verkennen!

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Nice

Bekijk alle wijken

Oud-Nice

“Deze wijk geeft de rijke geschiedenis van de stad perfect weer. Het oude dorp in de moderne stad laat je Nice beleven als een local. ”

Nieuw-Nice

“Ik vind het leuk dat hier altijd wat te beleven valt, van grote concerten tot liveoptredens. Dit is het kloppende hart van stad. ”

Noord-Nice en de wijk Cimiez

“Ik vind dit echt een soort verborgen schat. Hier beleef je een unieke cultureel-historische ervaring die je echt niet mag missen!”