Wijken in Nice

Place Garibaldi en de Oude Haven

“Dit is de romantische wijk – hier vind je muziek, lekker eten, fantastische wijnen, en verkopers met rode rozen. De perfecte plek voor een eerste date!”

- Yasmina woont al sinds 2012 in Nice

Deze wijk wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen omdat het wat verder weg ligt van het centrale gebied, maar omdat dit een woonwijk is, beleef je de wijk echt wat meer als een local. Om die reden is dit gebied echt de moeite waard om eens te bezoeken. De wijk bestaat uit twee delen: Place Garibaldi en de Oude Haven (Vieux Port) die ten noorden en oosten van de Oude Stad liggen. 

Place Garibaldi

Place Garibaldi werd in de 18e eeuw gebouwd en werd oorspronkelijk Piazza Vittorio genoemd, ter herdenking aan de Sardinese koning Victor Amadeus III. De naam werd een aantal jaren later veranderd in Place Garibaldi ter ere van Giuseppe Garibaldi, de held van de Italiaanse eenmaking en die zijn hele leven in Nice woonde. Hoewel de architectuur rondom Garibaldi niet veel verschilt van de architectuur in het centrum, en hoewel dit voornamelijk een woonwijk is, kun je hier toch een aantal schitterende dingen ontdekken. Ter illustratie; wanneer je door de smalle straten loopt, zie je op lukrake plekken prachtige en artistieke schilderingen op de muren van de oudere gebouwen. Place Garibaldi is in z’n geheel een perfecte plek om naar mensen te kijken en ’s avonds rond te wandelen omdat hier lokale bandjes en getalenteerde musici komen optreden. Dit is ook een goede plek om naartoe te gaan wanneer je trek hebt. Er zijn ongeveer acht restaurants waar je fantastisch lekker kunt eten. Het plein is minder druk dan het centrum, en er hangt een ontspannen sfeer die perfect is voor een avond terraszitten met vrienden. Kortom, dit is de plek waar je naartoe moet gaan als je aan de drukte van de stad wilt ontsnappen. Vanaf Garibaldi kun je makkelijk naar het Museum van Moderne en Hedendaagse Kunst en Mont Boron lopen.

Oude Haven
De oude haven van Nice is de plek waar de meeste schepen die over de Middellandse Zee varen aanmeren, en het wordt beschouwd als een van de belangrijkste havens van de Franse Rivièra. De haven ligt vol jachten, boten en cruiseschepen. Het gebied aan en rondom de haven heeft iets magisch, en is een leuke plek voor een lunch in de buitenlucht. De restaurants die dicht bij de haven liggen zijn aan de prijzige kant, maar hier heb je wel het beste uitzicht! Hier vind je een aantal duikscholen die ook lespakketten aanbieden aan beginners die het onderwaterleven van Nice willen ontdekken.

TIP: Maak zeker een boottocht in de Oude Haven, deze neemt je mee langs de kust van de Franse Rivièra!

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Nice

Bekijk alle wijken

Promenade des Anglais en de stranden

“Als je van plan bent om Nice in de zomer te bezoeken, neem dan je zwemkleding mee!”

Oud-Nice

“Deze wijk geeft de rijke geschiedenis van de stad perfect weer. Het oude dorp in de moderne stad laat je Nice beleven als een local. ”

Nieuw-Nice

“Ik vind het leuk dat hier altijd wat te beleven valt, van grote concerten tot liveoptredens. Dit is het kloppende hart van stad. ”