Nice

Yasmina Koshel

“Ik denk dat veel mensen niet alleen naar Zuid-Frankrijk komen voor de steden, maar ook voor de elegante manier van leven in deze regio, zeker in de charmante kleine stad Nice. Ik denk dat Nice vooral bijzonder is vanwege zijn gemengde cultuur, een duidelijke mix van de relaxte Italiaanse sfeer en de luxueuze Franse glamour.”

- Yasmina woont al sinds 2012 in Nice
Over mezelf:

Ik kom uit een gemengd gezin: mijn vader komt uit Bahrein, en mijn moeder is Oekraïense. Iedereen in mijn familie is gek op kennismaken met andere culturen en nieuwe plekken bezoeken; soms voelt het alsof het bij ons allemaal in ons DNA zit (een wanderlust-gen misschien?!). Ik heb zoveel mogelijk gereisd, maar ik heb ook het geluk gehad dat ik in het buitenland kon studeren, deels in Engeland en deels in Zuid-Frankrijk. Nu jaag ik mijn beide passies na door zoveel mogelijk van plek naar plek te gaan (ik heb tot nu toe 28 landen bezocht…) en deze fantastische avonturen vast te leggen in verhalen en foto’s.

Wat mijn bestemming geweldig maakt:

Toen ik in Nice aankwam, was ik meteen verkocht! Ik bedoel – wie zou dat niet zijn? De stranden, het eten en de kleurrijke huizen; er is een reden waarom deze regio een van de hotste reisbestemmingen ter wereld is. Kort gezegd is het leven hier glamoureus, en toch op de een of andere manier ook eenvoudig. Ik woonde eerst alleen in Nice omdat ik hier naar school ging, maar toen ontmoette ik iemand en werd ik verliefd, en nu ik hier bijna drie jaar woon, voelt het echt alsof ik hier thuishoor. Ik heb veel hobby’s maar – en dit is echt een cliché – mijn favoriete bezigheid is toch gewoon relaxen op het strand!

Suggestie of feedback?