Wijken in Nice

Noord-Nice en de wijk Cimiez

“Ik vind dit echt een soort verborgen schat. Hier beleef je een unieke cultureel-historische ervaring die je echt niet mag missen!”

- Yasmina woont al sinds 2012 in Nice

Dit is een geweldige wijk voor cultuurliefhebbers. Cimiez zit vol historische plekken die zijn gebouwd tijdens de Romeinse invasie. Je vindt hier zelfs een aantal gebouwen die ooit in beslag zijn genomen door de Russen en de Britten. De wijk ligt ietwat geïsoleerd van de rest van de stad omdat het dichter bij de bergen ligt, waardoor het ook meer bebost is. Maar dat maakt het ook een heel rustig en afgezonderd gebied waar je heerlijk kunt wandelen en hiken. Cimiez is vooral populair onder diegenen die graag de dorpjes op de berghelling willen bezoeken.

In deze wijk liggen ook de beste kunstmusea van Nice, zoals het Marc Chagall Museum, het Matisse Museum en het Museum van de Schone Kunsten (Musée des Beaux-Arts). Je vindt hier ook twee belangrijke plekken die je sowieso moet bezoeken. De eerste is de Heuvel van Cimiez vanwaar je een schitterend uitzicht hebt dat, volgens velen, beter is dan het uitzicht vanaf de Kasteelheuvel. Op de Heuvel van Cimiez liggen de oude ruïnes van de Romeinse Baden, het Archeologisch Museum, Monastère de Cimiez en Jardin des Arènes de Cimiez. Het tweede hoogtepunt in deze wijk is het Bella Époque Hotel Regina. Dit hotel heeft in het verleden twee ontzettend beroemde gasten gehad: Koningin Victoria en Henri Matisse.

Als je van plan bent om deze wijk te bezoeken, dan is het wellicht slim om via Boulevard de Cimiez en Avenue de Arènas de Cimiez de heuvel op te wandelen. Deze twee straten laten je zien hoe zeer de stad over de jaren heen is getransformeerd door de unieke mix van moderne en oude gebouwen die hier zij aan zij staan. De wijk Cimiez staat bekend als de meest chique wijk van Nice omdat hier vele luxe hotels gevestigd zijn. Wanneer je klaar bent met je ontdekkingstocht in dit gebied, neem dan Avenue du Prince de Gallas terug naar beneden. Zo kom je langs het schitterende park genaamd Parc de Valrose, dat vormt het perfecte einde van je perfect dagje uit.

TIP: Als je niet zo veel wilt lopen, dan kun je het best bus 17 vanaf het treinstation naar de top van de heuvel nemen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Nice

Bekijk alle wijken

Nieuw-Nice

“Ik vind het leuk dat hier altijd wat te beleven valt, van grote concerten tot liveoptredens. Dit is het kloppende hart van stad. ”

Promenade des Anglais en de stranden

“Als je van plan bent om Nice in de zomer te bezoeken, neem dan je zwemkleding mee!”

Place Garibaldi en de Oude Haven

“Dit is de romantische wijk – hier vind je muziek, lekker eten, fantastische wijnen, en verkopers met rode rozen. De perfecte plek voor een eerste date!”