Madrid

Openingstijden en Betalen

Jouw lokale TIX-gids: Cepee Tabibian

Munteenheid

De munteenheid van Spanje is de Euro.

Geldautomaten

Er zijn veel geldautomaten in Madrid, vooral in het centrum. Als je contanten nodig hebt wanneer je aankomt op het Barajas Airport dan vind je hier ook geldautomaten. De meeste winkels accepteren creditcards, maar sommige kleine winkels accepteren alleen contant geld.

Creditcards

Visa, MasterCard, en Amex worden op veel plekken geaccepteerd.

Openingstijden

Madrid is een fantastische stad om te winkelen door de hoeveelheid winkelgebieden en de ruime openingstijden tot laat in de avond. De grote winkelstraten in het centrum en andere populaire winkelgebieden zijn 7 dagen per week geopend. De meeste winkels zijn op Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag, 6 januari en 1 mei gesloten. Dit is een lijst van officiële feestdagen die de openingstijden kunnen beïnvloeden:

1 januari: Nieuwjaarsdag

6 januari: Driekoningen

Maart/april: Witte Donderdag (in heel Spanje, behalve Catalonië) en Goede Vrijdag

1 mei: Dag van de Arbeid

15 augustus: Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart

12 oktober: Nationale Feestdag van Spanje

1 november: Allerheiligen

6 december: Dag van de Grondwet

8 december: Maria Onbevlekte Ontvangenis

25 december: Eerste Kerstdag

Het kan zijn dat het moeilijk is om de openingstijden in de etalage van een winkel te vinden, maar over het algemeen zijn de openingstijden van 10.00 tot 21.00/22.00 uur. Veel winkels zijn ook op zondag open. Sommige kleine winkels kunnen gesloten zijn tijdens de lunch tussen 13.30 en 17.00/17.30 uur, en ook op zondagen.  

Suggestie of feedback?

Meer in Madrid

Bekijk alle tips

Luchthaventransfer

Madrid Barajas Airport ligt op ongeveer 12 kilometer van het centrum van de stad. Afhankelijk van het vervoersmiddel dat je kiest duurt de transfer tussen de 25 en 40 minuten. De goedkoopste opties om naar de stad te komen zijn de MetroExprés Bus, en Cercanías. Taxi’s zijn over het algemeen de snelste manier om naar het centrum te gaan maar wat voor jou de beste optie is, is afhankelijk van waar je naartoe moet.

Openbaar Vervoer

Het centrum van Madrid is vrij compact en de stadsdelen zijn door een netwerk van comfortabel, snel en betrouwbaar openbaar vervoer ook ontzettend goed op elkaar aangesloten. Het ondergrondse vervoer, beter bekend als de metro, is het meest populaire vervoersmiddel voor locals en toeristen. Maar als je geen haast hebt is wandelen de beste manier om de meeste en beste bezienswaardigheden en bekende wijken te bereiken.

Veiligheid

Madrid is een veilige stad om in rond te reizen, maar, net als met elke stad, is het verstandig om alert te zijn op je persoonlijke spullen in openbare ruimtes. Zakkenrollen is een probleem in alle grote steden in Spanje, en het kan ook jou overkomen als je even niet op je hoede bent. De beste manier om te voorkomen dat je wordt gerold is door goed op te letten, en de onderstaande tips op te volgen: