Madrid

Veiligheid

Jouw lokale TIX-gids: Cepee Tabibian

Madrid is een veilige stad om in rond te reizen, maar, net als met elke stad, is het verstandig om alert te zijn op je persoonlijke spullen in openbare ruimtes. Zakkenrollen is een probleem in alle grote steden in Spanje, en het kan ook jou overkomen als je even niet op je hoede bent. De beste manier om te voorkomen dat je wordt gerold is door goed op te letten, en de onderstaande tips op te volgen:  

  • Steek je portemonnee of andere waardevolle dingen niet in je achterzak, en draag geen rugzak op je rug. Gebruik in plaats daarvan je broekzakken en draag een schoudertas die je voor je houdt.

  • Als je in een restaurant of café zit, let dan goed op je spullen. Leg je telefoon of portemonnee niet op tafel, en leg geen (hand)tassen op de grond.

  • Zakkenrollen gebeurt het vaakst in de meest toeristische gebieden. Je hoeft niet bang te zien, blijf gewoon extra alert op de volgende plekken: Puerta del Sol, Plaza Mayor, Museo del Prado, El Rastro, en in de metro.

  • Vermijd parken zoals het Retiro en Casa de Campo wanneer het donker is.

  • Neem alleen mee wat je nodig hebt. Laat paspoorten, grote hoeveelheden contant geld, elektronica en juwelen in de kluis op je hotelkamer.

  • Vermijd donkere of lege straten. Gelukkig kom je deze bijna niet tegen in het centrum aangezien de stad ’s avonds echt tot leven komt.

  • Als je toch ten prooi valt aan een zakkenroller moet je aangifte, denuncia, doen bij het politiebureau dat zich het dichtst bij de plek van het incident bevindt.

  • Maak kopieën van belangrijke documenten. Dit maakt het vervangen van de gestolen documenten een stuk makkelijker.

Suggestie of feedback?

Meer in Madrid

Bekijk alle tips

Luchthaventransfer

Madrid Barajas Airport ligt op ongeveer 12 kilometer van het centrum van de stad. Afhankelijk van het vervoersmiddel dat je kiest duurt de transfer tussen de 25 en 40 minuten. De goedkoopste opties om naar de stad te komen zijn de MetroExprés Bus, en Cercanías. Taxi’s zijn over het algemeen de snelste manier om naar het centrum te gaan maar wat voor jou de beste optie is, is afhankelijk van waar je naartoe moet.

Openbaar Vervoer

Het centrum van Madrid is vrij compact en de stadsdelen zijn door een netwerk van comfortabel, snel en betrouwbaar openbaar vervoer ook ontzettend goed op elkaar aangesloten. Het ondergrondse vervoer, beter bekend als de metro, is het meest populaire vervoersmiddel voor locals en toeristen. Maar als je geen haast hebt is wandelen de beste manier om de meeste en beste bezienswaardigheden en bekende wijken te bereiken.

Openingstijden en Betalen

Munteenheid