Madrid

Luchthaventransfer

Jouw lokale TIX-gids: Cepee Tabibian

Madrid Barajas Airport ligt op ongeveer 12 kilometer van het centrum van de stad. Afhankelijk van het vervoersmiddel dat je kiest duurt de transfer tussen de 25 en 40 minuten. De goedkoopste opties om naar de stad te komen zijn de MetroExprés Bus, en Cercanías. Taxi’s zijn over het algemeen de snelste manier om naar het centrum te gaan maar wat voor jou de beste optie is, is afhankelijk van waar je naartoe moet.

Metro Madridde ondergrondse metro. Lijn 8 (roze lijn) verbindt het centrum van Madrid met Barajas Airport en heeft twee haltes op het vliegveld, een bij terminal T1-T2-T3 en een bij terminal T-4. De rit kost ongeveer €5,-. De reis naar Nuevos Ministerios, het laatste metrostation van de lijn, duurt maar 15-20 minuten. Als je in het centrum van Madrid verblijft moet je hier van metrolijn wisselen en kun je op lijn 6 of 10 stappen.

Exprés Busdeze felgele bus rijdt 24 uur per dag en is een goede optie als je laat in de avond of vroeg in de ochtend, wanneer de metro nog gesloten is, arriveert of vertrekt. De bus vertrekt van T1-T2-T4 en maakt 3 stops in de stad: op de hoek van O’Donnell en Doctor Esquerdo, op Plaza de Cibeles, en dichtbij Atocha Renfe. De reis duurt ongeveer 40 minuten en kost €5,-.

Cercanías Madridpendeltrein. De cercanías is een heel makkelijke manier om te reizen als je op Terminal 4 van Barajas Airport arriveert. Een enkeltje van het vliegveld naar de stad kost slechts €2,60. Op weg naar het centrum maakt hij de volgende stops: Chamartín, Nuevos Ministerios, Atocha, Méndez Álvaro, en Príncipe Pío.

Taxi: de meest comfortabele en ook de meest dure optie. De deur-tot-deur dienst kan 20-40 minuten duren en taxi’s hebben een vast tarief van €30,- voor alle bestemmingen binnen de M-30.

Suggestie of feedback?

Meer in Madrid

Bekijk alle tips

Veiligheid

Madrid is een veilige stad om in rond te reizen, maar, net als met elke stad, is het verstandig om alert te zijn op je persoonlijke spullen in openbare ruimtes. Zakkenrollen is een probleem in alle grote steden in Spanje, en het kan ook jou overkomen als je even niet op je hoede bent. De beste manier om te voorkomen dat je wordt gerold is door goed op te letten, en de onderstaande tips op te volgen:  

Openbaar Vervoer

Het centrum van Madrid is vrij compact en de stadsdelen zijn door een netwerk van comfortabel, snel en betrouwbaar openbaar vervoer ook ontzettend goed op elkaar aangesloten. Het ondergrondse vervoer, beter bekend als de metro, is het meest populaire vervoersmiddel voor locals en toeristen. Maar als je geen haast hebt is wandelen de beste manier om de meeste en beste bezienswaardigheden en bekende wijken te bereiken.

Openingstijden en Betalen

Munteenheid