Madrid

Wandeling

Jouw lokale TIX-gids: Cepee Tabibian

De wandelroute van vandaag begint bij metrostation Ópera. Vanaf hier loop je langs het Koninklijk Theater (1), over het grote Plaza de Oriente (2), in de richting van het Koninklijk Paleis (3). Ga dan naar het naastgelegen Sabatini Gardens (4) voor wat rust en het allerbeste uitzicht op de façade van het Paleis. Hierna loop je naar het Almudena Kathedraal (5) waar de Koning en de Prinses van Spanje in 2004 in het huwelijk traden. Vanaf hier neem je de Calle Mayor richting het Corpus Christi Klooster (6) om een paar snacks, koekjes die zijn gebakken door de afgezonderde Spaanse zusters, voor later te kopen. Dan ga je naar het Mercado San Miguel (7) om diverse tapas en wijn te proeven, maar houd nog een plekje over voor het dessert! Nadat je een rondje over de markt hebt gelopen, of gegeten, loop je naar Plaza Mayor (8) om dit grote plein even te bewonderen. Maak een stop bij La Torre del Oro (9) en vergaap je aan de foto’s van stierengevechten op de muren. Voordat je hier weggaat loop je even naar het Arco de los Cuchilleros (10), de meest beroemde poort van de negen poorten die toegang geven tot het plein.

Neem als toetje ‘churros con chocolate’ bij Chocolatería San Ginés (11). Na dit smakelijke hapje loop je richting Puerta del Sol (12), het centrum van Madrid. Maak een foto van de beroemde klok (13) en de KM 0 (Kilometre Zero) (14) plaquette. Vind het bekende symbool van Madrid, de Beer en Aardbeienboom (15), en kijk omhoog om het Tio Pepe neonlicht (16) te zien.

Ga verder naar Plaza Santa Ana (17) voor een middagsnack en een drankje. Hierna loop je naar Calle de las Huertas (18) om de wijk Barrio de las Letras (19) verder te ontdekken. Loop langs het Casa-Museo Lope de Vega (20) en Calle de Cervantes (21) om te zien waar twee van de meest succesvolle Spaanse schrijvers ooit woonden. Ga hierna langs bij het Convento de las Trinitarias (22) en zie waar Cervantes begraven ligt. Nu ga je richting de Gouden Kunstdriehoek en kun je wat tijd doorbrengen in het Prado (23), het Thyssen-Bornemisza (24) of het Reina Sofia museum (25). Een alternatief voor kunst is natuur, bezoek de verticale tuin van het CaixaForum Madrid (26), de Koninklijke Botanische Tuin (27) of het dichtbijzijnde Retiro Park (28). Als het niet te heet is kun je met een bootje roeien op het meer (29) in Retiro Park, of bezoek het Kristalpaleis (30).

Suggestie of feedback?

Meer in Madrid

Bekijk alle tips

Openingstijden en Betalen

Munteenheid

Veiligheid

Madrid is een veilige stad om in rond te reizen, maar, net als met elke stad, is het verstandig om alert te zijn op je persoonlijke spullen in openbare ruimtes. Zakkenrollen is een probleem in alle grote steden in Spanje, en het kan ook jou overkomen als je even niet op je hoede bent. De beste manier om te voorkomen dat je wordt gerold is door goed op te letten, en de onderstaande tips op te volgen:  

Openbaar Vervoer

Het centrum van Madrid is vrij compact en de stadsdelen zijn door een netwerk van comfortabel, snel en betrouwbaar openbaar vervoer ook ontzettend goed op elkaar aangesloten. Het ondergrondse vervoer, beter bekend als de metro, is het meest populaire vervoersmiddel voor locals en toeristen. Maar als je geen haast hebt is wandelen de beste manier om de meeste en beste bezienswaardigheden en bekende wijken te bereiken.