Wijken in Los Angeles

Silver Lake

“Levendig, divers, trendy en vintage in één. ”

- Douglas woont al sinds 2024 in Los Angeles

Silver Lake is authentiek Los Angeles en ligt in de schaduw van Hollywood, enigszins verborgen voor toeristen. Hipsters en bohemians genieten van de vintage bars en rustige cafés te midden van klassieke Hollywood bungalows en Spaanse hacienda’s, die zijn gebouwd door prominente acteurs uit stomme films. Silver Lake is nog steeds een iconische buurt in de harten van Angelino’s. Ze komen graag naar deze leuke en hippe plek om van een zaterdagavond te genieten, of om van mimosa’s en een 'volwassen' warme chocolademelk te nippen tijdens een licht-alcoholische brunch. Het hart van de wijk ligt op de kruising van Santa Monica Boulevard en Sunset Boulevard, twee straten die in andere buurten juist parallel aan elkaar liggen. De gekke en brutale kunstenaars uit Silver Lake doen waar ze zelf zin in hebben, en hebben deze straten gedraaid waardoor ze nu juist haaks op elkaar staan.

Do's in Silver Lake:

  • Bestel koffie bij Intelligentsia, een van de meest gevierde koffietenten in Los Angeles
  • Slenter over de Silver Lake Farmers Market voor streekproducten, vintagekleding en sieraden
  • Snuffel door de geweldige collectie oude en nieuwe boeken rondom de levende boom in het midden van Skylight Books
  • Bezoek het herdenkingsmonument voor indie-rocker Elliot Smith bij de Figure 8 Mural; deze muurschildering is tevens gebruikt voor de cover van het album Figure 8 van deze beroemde zanger
  • Ga naar een van de hilarische ongeautoriseerde musicals in het Rockwell, waar voorgaande voorstellingen onder andere Hocus Pocus en een burlesk-uitvoering van Jurassic Park waren
Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Los Angeles

Bekijk alle wijken

Pasadena

“Schoonheid, intelligentie, geschiedenis en gastronomie, Pasadena heeft het allemaal… behalve een strand. ”

Venice Beach

“Maak je klaar voor een dagje mensen kijken. Van Muscle Beach tot performance art, en surfers tot skateboarders, op Venice Beach vind je een mix van een gezellige strandsfeer, een bohemiancultuur en geschiedenis.”

Mid-City

“Kunst, cultuur en restaurants hebben zich in Mid-City, het centrum van Los Angeles, gevestigd en zorgen voor een unieke levendigheid.”