Wijken in Los Angeles

Venice Beach

“Maak je klaar voor een dagje mensen kijken. Van Muscle Beach tot performance art, en surfers tot skateboarders, op Venice Beach vind je een mix van een gezellige strandsfeer, een bohemiancultuur en geschiedenis.”

- Douglas woont al sinds 2024 in Los Angeles

Venice Beach is de beste en meest interessante buurt om te bezoeken voor een authentieke strandervaring in Los Angeles. De buurt is vernoemd naar de grachten die hier zijn aangelegd, een nabootsing van de grachten van Venetië in Italië. Aan deze waterwegen liggen charmante huizen, en loop je de kanalen af dan kom je al snel aan op het gouden strand van Venice Beach. Aan de beroemde promenade liggen vele restaurants en winkeltjes die uitkijken uit op de Stille Oceaan. Volg de ‘boardwalk’ naar het zuiden en je komt uit op Muscle Beach. De muzikanten, levende standbeelden en skateboarders in en rondom het skatepark zijn een signatuur van de Bohemian lifestyle die hier heerst, terwijl het chique Abbot Kinney wordt opgesierd door boetiekwinkeltjes en cafégangers.

Steek je voeten even in het hete zand, geniet van de unieke levensstijl, en slenter naar het gemakkelijk te bereiken Santa Monica Pier. De grachten zijn de perfecte plek voor een romantische wandeling, of om een glimp op te vangen van het leven van de locals in de schitterende architectonische gebouwen uit de 20e eeuw.

Tentoonstellingen van het Oceanarium op het Venice Pier wisselen wekelijks, en geven een kijkje in de wonderlijke onderzeewereld. Het team organiseert hier ook ‘grunion runs’ (tours langs het strand waar vissen zich voortplanten) en vaartochten. De winkels nabij Pacific Avenue hebben schitterende etalages met vintagekleding en exclusieve chique designs die je niet in de boetiekwinkels in Beverly Hills zult vinden. Als je de schoenen en missie van TOMS Shoes een warm hart toedraagt, kun je de TOMS flagshipstore bezoeken. De flagshipstore staat bekend om zijn koffiebar en heerlijke versgeperste sappen, en het terras is de perfecte plek om even te relaxen in het beroemde gouden zonlicht van LA.

TIP: Als je over de boulevard wilt fietsen of skaten, doe dat dan vroeg in de ochtend of laat in de middag, anders loop je vast in de mensenmassa.

Suggestie of feedback?

Locatie