Wijken in Los Angeles

Downtown

“Dit is een van de oudste delen van Los Angeles dat nieuw leven in is geblazen met een jeugdige en lekkere sfeer. ”

- Douglas woont al sinds 2024 in Los Angeles

Downtown is niet het centrum van Los Angeles, en is dit ook nooit geweest. Het is wel al bijna een eeuw het financiële hart van de stad. Na decennia van verwaarlozing, onderging de wijk een culturele wederopleving waardoor de art-decogebouwen uit de jaren ’20 weer in gebruik werden genomen. Behalve de historische waarde van de architecturale juwelen, zoals het Bradbury Building en het El Rey Theather, hebben de gebouwen in het Arts District ook prachtige muurschilderingen. Het designontwerp van het Broad Museum is een kunstwerk op zich, en dan zijn er nog alle echte moderne kunststukken die zich binnen in de galleries bevinden. Gustavo Dudamel, de beroemde Venezolaanse dirigent, staat aan het hoofd van het gelauwerde Los Angeles Philharmonic. Grand Central Market vult de lucht in Broadway met het aroma van gebakken eieren, knapperige bacon en heerlijke ramen-noodles.

Do's in Downtown:

  • Bezoek de Jewelry en Fashion-districten voor aantrekkelijk geprijsde waren en handgemaakte materialen voor unieke en ‘one-of-a-kind’ mode.
  • Wandel over de historische Olvera Street om de Mexican Marketplace te zien, evenals het oudste gebouw van de stad, Avila Adobe, dat dateert uit 1818.
  • Ontdek het beste uit de muziekgeschiedenis in het GRAMMY Museum, waar de allerbeste muziekstukken uit het verleden tot leven komen.
  • Breng wat tijd door in het Central Plaza van Chinatown, dat in de jaren ’30 werd gebouwd en nog steeds verschillende winkels heeft die leiden naar de hoofdingang met de twee draken.
  • Ontdek de vaak over het hoofd geziene architectuur en geschiedenis van City Hall wat voorheen, met 32 verdiepingen, het hoogste gebouw in Los Angeles was. Neem de lift naar het observatiedek.
  • Bezoek het minder vaak bezochte Museum of Contemporary Art voor inzicht in het onderscheidende perspectief van ’s werelds meest prominente, hedendaagse kunstenaars.
  • Verdwaal in de Last Bookstore op de hoek van 5th en Spring, deze boekenwinkel was voorheen een bank. Loop onder poorten door gemaakt van boeken, ontdek oude kluizen waar de genres horror, sci-fi, misdaad en mysterie zijn ondergebracht, en bewonder de weelderige architectuur van een wel heel bijzondere winkel waar kunst, literatuur en vintagedesign samenkomen.
  • Bestel een speciale ‘French dip sandwich’ bij Philippe's The Original op Alameda Street. Als je de jus lekker vindt, vraag de serveerster dan om een “double dip”.

TIP: Het nachtleven rondom Downtown is in de laatste 10 jaar exponentieel toegenomen, maar je moet nog steeds een oogje houden op je bezittingen en geen obscure steegjes inlopen, tenzij je de routebeschrijving naar een speakeasy hebt.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Los Angeles

Bekijk alle wijken

Venice Beach

“Maak je klaar voor een dagje mensen kijken. Van Muscle Beach tot performance art, en surfers tot skateboarders, op Venice Beach vind je een mix van een gezellige strandsfeer, een bohemiancultuur en geschiedenis.”

Silver Lake

“Levendig, divers, trendy en vintage in één. ”

Mid-City

“Kunst, cultuur en restaurants hebben zich in Mid-City, het centrum van Los Angeles, gevestigd en zorgen voor een unieke levendigheid.”