Wijken in Los Angeles

Mid-City

“Kunst, cultuur en restaurants hebben zich in Mid-City, het centrum van Los Angeles, gevestigd en zorgen voor een unieke levendigheid.”

- Douglas woont al sinds 2024 in Los Angeles

Mid-City is het letterlijke hart van Los Angeles, en is makkelijk te bereiken van de stranden in Santa Monica, en de wolkenkrabbers in Downtown. Mid-City is divers wat betreft haar inwoners, architectuurstijlen en zelfs haar musea. Het grote aantal restaurants, cocktailbars, meubelwinkels en fantastische onafhankelijk winkels dragen allemaal bij aan de zinderende, creatieve vibe. Deze wijk zit vol historie en cultuur, die zelfs tienduizenden jaren oud is. Je leert meer over de eeuwenoude geschiedenis in de La Brea Tar Pits, en cultuur stroomt vrijwel letterlijk uit de vele galerieën van het Los Angeles County Museum of Art (LACMA). Op doordeweekse namiddagen staan foodtrucks zij aan zij op Miracle Mile, een deel van Wilshire Boulevard van maar liefst twee en een halve kilometer lang dat Fairfax en Highland Avenues met elkaar verbindt. Dit is een plek waar passanten van een enorme hoeveelheid culinaire geneugten kunnen genieten.

Do's in Mid-City:

  • Bezoek het LACMA, in ieder geval voor de beroemde Urban Light-installatie die het binnenplein op Wilshire Boulevard versiert.  
  • Bezoek de La Brea Tar Pits, waar archeologen meer dan een miljoen botten hebben gevonden van meer dan 230 gewervelde en bijna 235 ongewervelde dieren.
  • Slenter over de geplaveide straten en bezoek de luxe winkels in het retail- en entertainment-winkelcentrum The Grove.  
  • Geniet van de aroma’s, de kleurrijke producten en de verleidelijke smaken van de kraampjes op de Los Angeles’s Original Farmer’s Market, op de kruising van West 3rd Street en Fairfax, om de hoek van The Grove.
  • Degenen met een passie voor auto’s, of die een fascinatie hebben voor hoe auto’s door de jaren heen zijn veranderd, zullen het Petersen Automotive Museum heel interessant vinden. In het drie verdiepingen tellende gebouw wordt de automobielgeschiedenis tentoongesteld, en het museum heeft ook een fascinerende privécollectie.

TIP: Probeer niet te veel musea in één dag te bezoeken, dan word je snel moe. Het is beter om te kijken welke musea het beste bij jouw interesses aansluiten, en om er een of misschien twee te bezoeken.

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Los Angeles

Bekijk alle wijken

Silver Lake

“Levendig, divers, trendy en vintage in één. ”

Downtown

“Dit is een van de oudste delen van Los Angeles dat nieuw leven in is geblazen met een jeugdige en lekkere sfeer. ”

Venice Beach

“Maak je klaar voor een dagje mensen kijken. Van Muscle Beach tot performance art, en surfers tot skateboarders, op Venice Beach vind je een mix van een gezellige strandsfeer, een bohemiancultuur en geschiedenis.”