Wijken in Los Angeles

Pasadena

“Schoonheid, intelligentie, geschiedenis en gastronomie, Pasadena heeft het allemaal… behalve een strand. ”

- Douglas woont al sinds 2024 in Los Angeles

Op minder dan 20 kilometer buiten Downtown ligt Pasadena, een historische wijk met het Rose Bowl Stadion, met bomen omzoomde straten, en architectuur variërend van ambachtelijke huizen tot Spaanse witgekalkte muren en keramische daktegels. Colorado Boulevard is bezaaid met boetiekjes en merkwinkels. Kleine steegjes leiden naar grote open pleinen die zijn omlijst met cafeetjes. De lucht in Old Town Pasadena is gevuld met de geur van masa, afkomstig van de vrouwen die, aan de voorzijde van het restaurant, deze zoete en hartige maïstortilla met de hand bereiden. Op de tweede zondag van elke maand loopt de parkeerplaats van het Rose Bowl Stadion vol dankzij de opening van de bekende vlooienmarkt. Rondom het kolossale stadion staan tal van kraampjes met oude en nieuwe, handgemaakte producten van hergebruikte materialen. Een wolk espressogeur stijgt op uit Jones Coffee Roasters op Filmore, terwijl liefhebbers van lokale en internationale bieren het Congregation Ale House bezoeken, waar bierdrinken een leuke belevenis is met een religieus thema. Smul van de beroemde sandwiches en geniet van de relaxte sfeer in Float, of snuffel rond in de twee verdiepingen tellende Vroman’s Bookstore, de grootste en oudste onafhankelijke boekenwinkel van Zuid-Californië.  

Do's in Pasadena:

  • Breng een hele zondag door op de Rose Bowl Flea market, en slenter langs alle kraampjes. Serieuze kopers kunnen een early-bird ticket kopen op de website.
  • Snuffel door de verschillende naaispulletjes in Common Thread Studio, of doe mee met een naai-, brei- of doe-het-zelfles in de studio.
  • Bezoek Distant Lands, een winkel op Raymond Avenue die zich richt op de avonturier met boeken, tassen, kaarten en meer.
  • Ontdek de bijzondere schrijfwaren van Lula Mae, een winkel die opvalt vanwege haar gekke wenskaarten, doe-het-zelfmaterialen en fleurige boeketten om mee te nemen naar huis voor je geliefde.  
  • Geniet van een smaakvolle lunch of een heerlijk diner in het onpretentieuze restaurant Ración. Hier vind je alles van een wiel met brulée-geitenkaas gegarneerd met gekonfijte grapefruit, sinaasappel en citroen, tot inktvispasta geserveerd met mosselen en piquillo paprika. 
  • Volg het voetgangerstoegankelijke pad naar de Eaton Canyon Falls, waar het voelt alsof je in de wildernis bent beland.  
  • Wandel door de Huntington Gardens en Bibliotheek, een fascinerend museum dat tegen de luxe wijk San Marino aanligt. 

TIP: Als je gaat eten bij Ración, onthoud dan dat de menu-items op een rij zijn gezet van kleine naar grote maaltijden. Laat het eten je verrassen!

Suggestie of feedback?

Locatie

Meer wijken in Los Angeles

Bekijk alle wijken

Silver Lake

“Levendig, divers, trendy en vintage in één. ”

Downtown

“Dit is een van de oudste delen van Los Angeles dat nieuw leven in is geblazen met een jeugdige en lekkere sfeer. ”

Venice Beach

“Maak je klaar voor een dagje mensen kijken. Van Muscle Beach tot performance art, en surfers tot skateboarders, op Venice Beach vind je een mix van een gezellige strandsfeer, een bohemiancultuur en geschiedenis.”