Bezienswaardigheden in Istanbul

Topkapı Paleis

“Wanneer je in de voortuin stapt van het paleis, voelt het alsof je terugkeert in de tijd of op een filmset (negeer gewoon de moderne toeristen).”

- Pinar woont al sinds 1984 in Istanbul

Het Topkapı Paleis werd gebouwd in de vijftiende eeuw, en is een enorm paleis wat de primaire verblijfplaats was van de Ottomaanse Sultan totdat het Dolmabahçe Paleis werd gebouwd in de jaren 1850. Topkapı is een geroemde plek en is prijkt dan ook op de Unesco Werelderfgoedlijst. Topkapı is één van de meest belangrijke (en mooie) bezienswaardigheden in Istanbul. Onder de belangrijke delen bevinden zich Harem (waar je een aparte toegangsprijs van 15TL moet betalen), Sultan Kleding, Bibliotheek van Ahmet III, Heilige Relikwieën en Hagia Irene.

Ik raad je aan je bezoek vroeg in de ochtend en op een weekdag te plannen want een ticket kopen kan anders behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Helaas zijn slechts enkele delen van het paleis toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Maar mensen met een beperking mogen wel gratis binnen, samen met één begeleider.

TIP: Als je meer wilt zien dan alleen deze vier musea dan is het veel voordeliger om een museumkaart te kopen! Maar wees gewaarschuwd dat een aantal musea niet voor deze kaart in aanmerking komen.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Sultanahmet | Website: http://topkapisarayi.gov.tr/en

Meer bezienswaardigheden in Istanbul

Bekijk alle bezienswaardigheden

Basilica Cistern

“Ga ondergronds om de unieke architectuur te zien van het waterdrainage systeem van de zesde eeuw!”

Fenerbahçe Park

“Dit is één van de meest populaire plekken voor trouwfoto's. Het is te mooi om te missen!”

Grand Bazaar

“Je kunt met gemak uren doorbrengen met winkelen op deze markt, je kunt uitrusten in café's en wandelen door deze enorme en fascinerende overdekte locatie. Er zijn hier zelfs (Turkse) moskeeën!”