Bezienswaardigheden in Istanbul

Sultanahmet Moskee

“De Moskee, welke in 2006 door Paus Benedictus XVI bezocht werd, is het meest opmerkelijk door haar prachtige, keramisch bedekte muren.”

- Pinar woont al sinds 1984 in Istanbul

De Sultan Ahmed Moskee (Sultan Ahmet Camii) werd gebouwd in de vroege zeventiende eeuw en staat ook bekend als de Blauwe Moskee en is waarschijnlijk de meest beroemde moskee in Istanbul. Door de enorme binnenplaats en de indrukwekkende architectuur van binnen én buiten is het altijd één van de meeste populaire bezienswaardigheden geweest bij bezoekers aan Istanbul. De moskee wordt nog steeds bezocht door gelovigen en ligt in het toeristische deel van Sultanahmet.

TIP: De toegang is gratis, maar je moet wel een broek dragen (geen korte broek of mini-rok) tijdens je bezoek. Vrouwen moeten hun haar bedekken. Schoenen zijn niet toegestaan, maar je krijgt een plastic tas om ze mee te nemen tijdens je bezoek.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Sultanahmet | Website: http://www.sultanahmetcami.org

Meer bezienswaardigheden in Istanbul

Bekijk alle bezienswaardigheden

Galata Toren

“Galata Toren wordt omringd door vele winkels, restaurants en bars waarmee het tot de meest levendige plaatsen van het district behoort.”

Grand Bazaar

“Je kunt met gemak uren doorbrengen met winkelen op deze markt, je kunt uitrusten in café's en wandelen door deze enorme en fascinerende overdekte locatie. Er zijn hier zelfs (Turkse) moskeeën!”

Winkelcentrum Cevahir

“Dit winkelcentrum biedt een overdekt amusementspark waarmee het een perfecte plek is om met kinderen te bezoeken.”