Bezienswaardigheden in Istanbul

Salı Pazarı

“Deze markt is populair bij zowel toeristen als de lokale bevolking.”

- Pinar woont al sinds 1984 in Istanbul

Salı Pazarı (wat letterlijk Dinsdagmarkt betekent), is een grote marktplaats in de openlucht (met plastic zeilen en bladerdaken om klanten en kooplui tegen zon en regen te beschermen). De markt is iedere dinsdag geopend en ondanks dat er ook stands openen op vrijdag is het aanbod gevarieerder en van betere kwaliteit op dinsdagen.

Je kunt hier veel dingen kopen, al worden hier meestal kleren, tassen, accessoires, ornamenten en materialen voor de keuken en badkamer verkocht. Je kunt hier echte merken vinden maar ook namaak. De prijzen lopen zeer uiteen: soms zul je versteld staan over de lage prijzen terwijl je soms juist weer meer moet afrekenen.

Neem de tijd om rond te kijken en vergelijk eerst prijzen voor je iets koopt om het meeste uit je bezoek te halen. Tenzij iets ongelofelijk goedkoop is kun je waarschijnlijk soortgelijke of betere producten bij een andere kraam vinden. Daarnaast kun je beter onderhandelen bij minder volle kramen dan bij kramen die vol staan en toch al veel verkopen.

Als je honger hebt kun je Turkse zoute pannenkoeken eten bij kleine café's of je kunt een Simit (Turkse bagel) kopen bij verkopers die voorbij komen. Je zult hier zeker enkele uren doorbrengen zonder op de klok te kijken.

TIP: Je kunt deze markt eenvoudig bereiken door uit te stappen bij de Metrobus bij Uzunçayır station.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Uzuncayir Caddesi

Meer bezienswaardigheden in Istanbul

Bekijk alle bezienswaardigheden

Yıldız Park

“Eén van de meest populaire parken aan de Europese zijde van Istanbul met een indrukwekkende verzameling aan planten, bomen en bloemen.”

Topkapı Paleis

“Wanneer je in de voortuin stapt van het paleis, voelt het alsof je terugkeert in de tijd of op een filmset (negeer gewoon de moderne toeristen).”

Zorlu Centrum

“Zorlu slaat een brug tussen deftige en betaalbare winkels met ongeveer 180 keuzes voor jouw winkel en dineer plezier. Als dat nog niet voldoende is, kun je het ook nog eens zeer eenvoudig bereiken!”