Bezienswaardigheden in Istanbul

Yıldız Park

“Eén van de meest populaire parken aan de Europese zijde van Istanbul met een indrukwekkende verzameling aan planten, bomen en bloemen.”

- Pinar woont al sinds 1984 in Istanbul

Yıldız Park ligt in Beşiktaş tussen Çırağan en de Yıldız Paleizen, en is één van de meest populaire parken aan de Europese zijde. Dit historische park was voorheen de "tuin" van Yıldız Paleis gedurende het Ottomaanse Rijk. Het werd opgericht in de negentiende eeuw ter herinnering aan de de moeder van Sultan Selim III. Nu is het een openbaar park dat bezoekers betovert met een indrukwekkende verzameling aan planten, bomen en bloemen, evenals het kunstmatige meer, paviljoens en café's. Toegang tot het park is gratis. Het ligt op korte loopafstand van centraal Beşiktaş.

TIP: Ik adviseer minimaal een dag in Beşiktaş door te brengen inclusief een bezoek aan de "markt" en Yıldız Park.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Yildiz Mahallesi

Meer bezienswaardigheden in Istanbul

Bekijk alle bezienswaardigheden

Grand Bazaar

“Je kunt met gemak uren doorbrengen met winkelen op deze markt, je kunt uitrusten in café's en wandelen door deze enorme en fascinerende overdekte locatie. Er zijn hier zelfs (Turkse) moskeeën!”

Galata Toren

“Galata Toren wordt omringd door vele winkels, restaurants en bars waarmee het tot de meest levendige plaatsen van het district behoort.”

Basilica Cistern

“Ga ondergronds om de unieke architectuur te zien van het waterdrainage systeem van de zesde eeuw!”