Winkelen in Istanbul

Nisantasi

“Nisantasi is een fantastisch district omdat het zoveel diversiteit biedt. Je kunt hier alles kopen op het gebied van kleding, schoenen en accessoires ongeacht je budget. De prijzen variëren net zoveel als het aantal winkels hier.”

- Pinar woont al sinds 1984 in Istanbul

Nisantasi is één van de meer deftige wijken van Istanbul, en staat het meest bekend om Rumeli Straat en Valikonağı Straat die elkaar hier kruisen. Samen bieden deze straten een enorm aantal winkels, waarvan de meeste kledingwinkels, schoenenwinkels en winkels met accessoires zijn. Hoewel de winkels zich vaak in het hogere prijssegment bevinden variëren de prijzen sterk: je kunt je hele garderobe vervangen zonder een aanslag op je bankrekening te plegen. En zijn altijd weer goede aanbiedingen te vinden.

Het is makkelijk mogelijk om hier een hele of halve dag door te brengen omdat er ook vele café's en restaurants te vinden zijn, en het kleine maar leuke en efficiënte overdekte winkelcentrum City's. City's heeft een prachtige bioscoop op de bovenste verdieping, waar je voor of na de film wat drankjes kunt nuttigen.

Omdat het een populaire wijk is, kan het lastig zijn een taxi te vinden als het regent en rond 14.30 uur wanneer de chauffeurs elkaar aflossen. Maar er zijn ook enkele bushaltes waar je op bus 30M kunt stappen die richting Mecidiyekoy of Beşiktaş gaat. Je kunt er ook voor kiezen om de metro te nemen.

Als je graag een lange wandeling maakt, ga dan naar Halasgargazi straat of ga naar de prachtige winkelgebieden Mecidiyekoy of Taksim.

Hoewel Mecidiyekoy meer winkels heeft, zijn hier twee populaire winkelcentra: Cevahir en Trump. Cevahir heeft ook een klein amusementspark binnen, en het is groter met een betere keuze aan kleding, maar Trump is meestal wat minder druk bezocht en voelt wat rustiger. Cevahir heeft een ingang vanaf de Mecidiyekoy metrohalte, en Trump ligt op een korte loopafstand van dezelfde halte.

Suggestie of feedback?

Locatie

Adres: Rumeli Street

Meer winkels in Istanbul

Bekijk alle winkels

Kanyon

“Ik houd van Kanyon omdat je hier nooit dat benauwde gevoel hebt wat je vaak ziet bij overdekte winkelcentra! En hoeveel hybride winkelgebieden ken jij die de vorm van een diepe kloof hebben?”

Sultanahmet

“Ontdek de winkels op het Sultanahmet Plein voor de beste variatie (en prijzen) wat betreft souvenirs. Van miniaturen in de stijl van het Ottomaanse Rijk tot kleding, van ornamenten tot tassen, dit is een ware winkelervaring!”

Mahmutpaşa

“De wijk Mahmutpaşa is de "verborgen" parel tussen de Kruiden Bazaar en Grand Bazaar.”